DIY Flisebord i kubeform med lyserød fuge

Sy uden mønster – kan man det?

Jeg har syet i otte år nu. Jeg har lært meget af at bruge blogs, og et tip jeg engang faldt over, var hvordan man nemt kunne sy uden mønster og lave fine bukser til børn.

Det har jeg forsøgt mig med, og jeg synes at resultatet blev rigtig fint:)

Sy uden mønster

Alvin vokser for tiden virkelig meget, og det passer ham så glimrende, da han skarpt sigter mod at kunne sidde uden autostol snarest muligt. Helt præcist om 2 centimeter.

Det betyder dog også, at beholdningen af bukser der passer svinder ind. Derfor trængte han til nye, og mens han stadig gider at gå med mors hjemmesyede tøj, så gælder det om at udnytte det. Så jeg gik i gang i weekdenden, og fik syet to par super fine bukser. Hvis du altså spørger mig, ha ha…

Sy uden mønster

Jeg har ikke været så smart at tage billeder under processen, men hvis der er stemning for det vil jeg gøre det næste gang. Han skal nemlig have et eller to par mere.

sy uden mønster

sy uden mønster

sy uden mønster

Det er ganske enkelt,man tager blot udgangspunkt i et par bukser der sidder godt på barnet, lægger dem på det ønskede stof og klipper rundt om.

Jeg har valgt den absolut nemmeste løsning, og har lagt det til fold, således at der kun skal syes i indersømmen. Mit stof var for kort til at passe ham i hele benlængden, så jeg satte et kort stykke på i quiltet isoli (fra én af mine bestillinger af rester hos Fabricroad), og syede det sammen. Jeg synes at resultatet er blevet rigtig fint.

Slutteligt kom der en lille sød krokodille på. Jeg har et helt arsenal af strygemærker, jeg synes virkelig at de kan gøre meget godt for (næsten) ethvert stykke tøj. Jeg har for eksempel brugt dem her til min velour jakke og da jeg syede shorts til Alvin sidste år (ud af en gammel dug).

Er de ikke blevet fine?

Husk at du kan følge med på Facebook lige her

Ingen kommentarer endnu

Skriv noget her for pokker, skriv!

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY Flisebord i kubeform med lyserød fuge