Drillenisse på hjemmefronten - snup vores idéer

Vatrondeller i stof – du kan nemt sy dem selv

Jeg har de seneste år været optaget af at reducere mit co2 aftryk samt at producere mindre skrald. Det er lige dele sjovt og udfordrende, og det føles som en mindre mission der lykkes når man når i mål med et lille delmål. Så da jeg i går (endelig!) fik syet en stabel vatrondeller i stof var det en hel lille sejr!

vatrondeller i stof

Vatrondeller i stof og menstruationskop

Der var mange flere ting jeg kunne gøre for at skåne og passe bedre på vores miljø – én af de ting jeg virkelig skal arbejde på at stoppe med, er at handle på e-bay. Det taler vi om en anden gang, ik. Nu taler vi nemlig lige om vatrondeller i stof.

Jeg bruger i gennemsnit to-fire vatrondeller om dagen – det er om aftenen når jeg fjerner makeup at de kommer i brug. Ofte har jeg kun lidt bb cream og solskinspudder på, men jeg går dog også stadig med øjenmakeup, og så kræver det også to rondeller. Det bliver til ca 1095 vatrondeller på et år, plus dem der bliver brugt til diverse i ny og næ.

Det er jo ikke alverden. Men sammenholdt med de bind eller tamponer jeg også ville smide ud, i tilfælde af at jeg ikke brugte menstruationskop, så bliver det altså til en slat alligevel.

vatrondeller i stof

vatrondeller i stof

vatrondeller i stof

Jeg er af den overbevisning, at det hele tæller – og især at fokus og opmærksomhed på at vælge noget andet er en reel mulighed.

Se hvordan du kan sy en bluse ud af en gammel dug

Jeg har set mange udgaver af vatrondeller i stof de seneste år. De syes ofte i runder udgaver, men er sjældent så pæne i kanterne som vatrondeller af vat. Jeg har derfor besluttet at sy mine i firkanter. Både fordi det er praktisk, synes jeg. Men også fordi der så ikke går særlig meget stof til spilde. Og ikke desto mindre er de meget hurtigere at sy, end de runde.

Det er ganske simpelt:

Klip to stykker stof, mine måler 12*9 cm, og det er inklusiv sømrum (jeg har valgt isoli og tynd bomuld – isoli fra en brugt sweater fra h&m som jeg aldrig blev rigtig glad for og bomuld fra lageret). Bruger du tyndere stof end isoli, så skal du op i tre lag for at få et blødt og vamset resultat.

vatrondeller i stof

 

Læg de små stykker ret mod ret (jeg har valgt at have den bløde side ud ad, altså trøjens oprindelige vrang, da det er den blødeste side af stoffet).

vatrondeller i stof

 

Sy de to stykker sammen med en stikning på 4-5 mm. Lad én af enderne stå åben.

vatrondeller i stof

 

Vend stoffet om, så du får den færdige retside ud ad. Buk den åbne ende ind.

vatrondeller i stof

vatrondeller i stof

Sy en stikning hele vejen rundt om din vatrondel.

vatrondeller i stof

Tag den i brug!

Jeg har syet to stofposer til, så de har et sted at være både før og efter brug. Når jeg har brugt dem, vil jeg smide dem i vaskemaskinen med mit øvrige vasketøj – nemt og effektivt.

Har du prøvet at bruge eller sy vatrondeller i stof? Så hører jeg gerne om dine erfaringer:)

vatrondeller i stof

Husk at du altid kan følge med på Facebook lige her

Og Instagram lige her:)

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Drillenisse på hjemmefronten - snup vores idéer