Krokodillekage a la Alvin

Guidet tur for børn på Kronborg – et besøg værd!

Vores sommerferie er startet, og den har allerede brilleret med samvær, drinks og skønne udflugter. I dag snuppede vi en mega fed guidet tur for børn på Kronborg – det må du altså unde dig selv og dine børn, hvis muligheden dukker op.

Guidet tur for børn på Kronborg

Jeg har tidligere delt min store begejstring for Kronborgs guidede ture lige her, så mine forventninger var selvfølgelig høje – og blev absolut indfriet!

Kronborg har en rigtig god indgangsvinkel til at få børn til at dykke ned i historien, og oprigtigt blive grebet af og interessere sig for det der skete engang. De bruger nemlig skuespillere til at være guider på deres ture, og det fungerer absolut fanstisk!!!!!! 

Du finder mere information om arrangementet lige her.

Guidet tur for børn på Kronborg

Vi var således i dag på tour med en kvindelig oversergent (Og nej, det er ikke automatisk et kvalitetsstempel at det er en kvinde – men hvor det glæder mig, at man vurderer at børnene sagtens kan se en kvinde som oversergent! Og det kunne de – ikke én eneste kommentar faldt omkring det, og hun spillede rollen som den barske, men også humoristiske oversergent, til flotteste karakter!)

Turen er gratis, når blot billetten til slottet er betalt. Det varer 45 minutter, og er så sjovt og spændende, også for de voksne!

Guidet tur for børn på Kronborg

Ved start udleveres der kappe og sværd til børnene, og en hurtig introduktion til turen (og hvad forventningerne er til børn og forældre, dejlig tydeligt!).

Turen er – som den jeg tidligere har været på – lavet som en nutidig fortælling, vel et mini-skuespil om du vil, hvor børnene er aktive deltagere. Her skal de være med til at forsvare Kronborg mod svenskens indtog – og dét går bestemt ikke stille hen.

guidet tur for børn på Kronborg

Guidet tur for børn på Kronborg

Guidet tur for børn på Kronborg

Så går turen i gang, først med træning af kampteknikker, derefter undervisning i at snige sig (vældig morsomt, hun var bare helt utrolig sjov denne guide!) og derefter en tur i de mørke kældre – også ned til Holger Danske en tur. Her blev der råbt

Holger, Holger vågn nu op….!

af alle børnene – han vågnede dog ikke. Og Alvin sagde overbærende til mig “Jamen mor, det er jo også fordi det ikke er rigtig krig, men bare noget vi leger…!

Guidet tur for børn på Kronborg

Guidet tur for børn på Kronborg

Alvin var vild med den guidet tur for børn på Kronborg, han elskede alt ved det! Dog synes han at kælderen var noget uhyggelig, og at det er for vildt at man skulle både sove og gå på toilettet dernede, ad!

Jeg er helt sikker på, at han ikke glemmer det han har lært i dag lige foreløbig. Kender du Søren Kirkegaards ord:

Fortæl mig noget, og jeg vil glemme det. Vis mig en ting, og jeg husker det måske. Giv mig en oplevelse, og jeg glemmer det aldrig.

Det tror jeg på er sandt. Følelserne er vores stærkeste kompas, også når det gælder læring.

Slutteligt var vi en tur op i tårnet med de 146 trin, og rundt på voldene med kanoner. Der dukker helt sporadisk skuespillere op i slotsgården på Kronborg hele dagen, for eksempel denne rebelske hofnar – han var også lige ved at sprøjte vand på Alvin, der eddersprøjteme fik benene på nakken…!

I gården er også opstillet gabestokke med tilhørende spejlæg der kan kastes på de uheldige, stylter man kan spadsere rundt på og andet sjovt.

Guidet tur for børn på Kronborg

Guidet tur for børn på Kronborg

Guidet tur for børn på Kronborg

Vi havde gået tæt på 8000 skridt da turen var omme, så vi havde også brug for en pause, og susede derfor ned i byen for at spise frokost. Helsingør kan altså bare virkelig noget..!

Guidet tur for børn på Kronborg

Guidet tur for børn på Kronborg

Husk at du altid kan følge med på Facebook lige her!

Ingen kommentarer endnu

Skriv noget her for pokker, skriv!

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Krokodillekage a la Alvin