Minder fra min barndom

Sy en bluse DIY (ud af en gammel dug)

Jeg er gået all in på at sy bluser og toppe til mig selv – senest denne her fine top. I fredags da jeg fik fri, svingede jeg lige forbi genbrugsbutikken, og fandt en skøn cirkus-agtig rødstribet dug – den telepaterede bare til mig, at jeg skulle sy en bluse ud af den!

Lad mig vise dig hvordan jeg gjorde:

Sy en bluse

Sy en bluse uden mønster

For tiden er peplum og jeg ret gode venner. Det klæder min figur godt, og er dejligt at have på. Effekten er nem at lave selv, og jeg har blot brugt en bluse (som jeg iøvrigt også selv har syet) som udgangspunkt.

Jeg viser dig lige hvordan her:

Læg din bluse på stoffet, klip udenom den. Udelad ærmer for sig, men klip i ét stykke – det giver en rigtig fin og lidt anderledes form, som jeg rigtig godt kan lide. Læg nu dit bagstykke på det stof du vil bruge til forstykke – men lad være med at klippe hul i nakken som jeg gjorde! Jeg valgte ikke at klippe et nyt, det ville være spild af stof. Se senere i indlægget, hvordan jeg fiksede det.

Sy en bluse

Sy en bluse

Sy en bluse

Nu skal du klippe “skørtet” på din peplumbluse. Jeg valgte at klippe det ca en trediedel længere end blusen, og genbrugte den allerede eksisterende kant med det fine kantebånd – easy!

Sy en bluse

Jeg har lagt striberne på tværs, det giver et yderligere “cirkus-look” synes jeg, og det kan jeg godt lide! Det skal sgu ikke være så kedeligt, vel!

Så syer du for og bagstykke sammen ved skulder og under arme.

Nu skal du vælge, om du vil bruge kantebånd eller rolou i halsen. Jeg har brugt rolou på den blå jeg klippede efter, men til denne valgte jeg at gå all in på grafiske effekter, og købte prikket kantebånd til – ser det ikke skønt ud? Jeg har iøvrigt syet kantebåndet på med samme syning, som jeg bruger ved rolou (det fik jeg desværre ikke taget billeder af).

Sy en bluse

Nu skal ærmerne have en kant. Jeg klippede et stykke jeg synes ville passe til, strøg det og overlockede det på efter det havde fået et ombuk. Bagefter har jeg strøget det igen og stukket kanten fast.

Sy en bluse

Sy en bluse

Så er din øverste del af blusen færdig!

Nu skal skørtet rynkes. Det gør du ved at sy med de længste sting din maskine har. Herefter hiver du forsigtigt i tråden, og den vil nu rynke sig sammen. Rynk til den passer i størrelsen til din bluses omkreds.

Sæt skørt og bluse mod hinanden ret mod ret.

Fordel også rynken, så det er nogenlunde ligeligt hele vejen rundt. Så hæfter du den med nåle, først i siderne, så “på midten” og derefter en nål imellem alle dem du har sat. Sy!

Vær forsigtig og tålmodig når du syer, der er tre lag stof i rynk, og det er så ærgeligt hvis det lægger sig forkert.

Sy en bluse

Sy en bluse

Sy en bluse

Nu skal du hive rynketråden ud. Enten kan du bare trække den ud, hvis ikke, så hjælper du med en opsprætter.

Så er den egentlig færdig – medmindre man, som jeg, fik klippet et hul i nakken som nu skal dækkes. Det gjorde jeg således:

Først zigzaggede jeg henover hullet.

Jeg klippede en firkant ud, og satte ovenpå det zigzaggede, og zigzaggede rundt i kanten. Derefter satte jeg et fint strygemærke på, som jeg købte i Tiger i sidste uge. Jeg strøg det på, og stikkede det derefter fast.

sy en bluse

sy en bluse

Har du også fået mod på at sy en bluse, så synes jeg bare at du skal kaste dig ud i det! Og bruger du en gammel dug, ligesom mig, så er projektet både nemt, billigt og co2 venligt!

sy en bluse

sy en bluse

sy en bluse

God fornøjelse!

Husk at du altid kan følge med på Facebook lige her!

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Minder fra min barndom