Sjove Siri kommandoer du og dit barn kan hyle af grin over

At finde sammen efter en skilsmisse – det kræver sgu noget!

Tim og jeg har kendt hinanden i snart ti år. Først blev vi stormende forelskede, det var vi i to år. Så fulgte Alvin, ægteskab – og dét der gav os dødsstødet; renovering. Og vi gik fra hinanden. Vi blev faktisk fuldstændig skilt. Så hvad kræver det egentlig at finde sammen efter en skilsmisse?

At finde sammen efter en skilsmisse

Det er ganske svært at opsummere de seneste år kort. Og alligevel så er det ikke. For fucking hårdt arbejde, vilje, parterapi, tilgivelse og en god portion kærlighed, har gjort at vi nåede hertil i dag; nemlig tilbage til det der var.

Jeg skrev mange bitre og ulykkelige blog indlæg under skilsmisse, fx det her

……Eller det her

Og så var der det her, da det hele var faldet lidt til ro igen…!

Havde du spurgt mig for to år siden, da hele cirkusset lige var begyndt, så havde jeg forsvoret at vi havde en chance for at overleve sammen. Vi var skiftevis rasende på hinanden, og når den ene var klar til forsoning, kærlighed og tilgivelse var den anden det ikke. Det var virkelig udfordrende at navigere i, og alt var kaos.

Så det nemmeste var at vende sig bort, og se med øjne der ikke var forgrædte af svigt og svære kærlighedskår – og det gjorde vi begge to.

At finde sammen efter en skilsmisse – hvordan?

Der findes selvsagt ikke en opskrift på lykke. Ej heller ikke på hvordan man samler alle sine stumper op, pakker dem blidt ind og sammen løfter dem ind i lyset igen.

At finde sammen efter en skilsmisse

For os var svaret absolut parterapi. Vi havde faktisk været i kontakt med hende igennem hele det kaotiske forløb, men da vi ikke var klar til at se fremad samtidigt, blev det først i fasen hvor vi genoptog forholdet, at vi startede i parterapi.

Det var fantastisk!

Jeg er stor tilhænger af terapi og sjælelig udvikling, og det var en rejse der var rigtig fin og god for os – men også for mig alene. Det har været hårdt. Så hårdt at jeg har sat det på hold – jeg var ellers lige startet på individuelt forløb hos vores terapeut, men måtte lukke det lidt ned. Der er sket for mange ting i 2018 som jeg skulle deale med, tage ind og finde en plads til på den indre Amagerhylde. Men nu er jeg så småt klar igen.

Men hov, emnet var jo noget helt andet; nemlig dét der med at finde sammen efter en skilsmisse.

Jeg har ét ord, min ven, ét ord:

Tilgivelse!

Lige i røven af det farligt fine ord kommer der en håndfuld andre; kommunikation (oooh holy shit, dén er vigtigt….!), respekt for hinandens forskelligheder og ønsket om at gøre noget andet end det vante fremadrettet. Det er svært, ganske svært. Og det kræver benhårdt arbejde. Og kærlighed, masser af kærlighed.

Tim og jeg har det virkelig sjovt sammen, næsten altid. Lige med undtagelse af når han er irriterende, forståes.

Vi er helt tosset forskellige. Jeg er impulsiv og uovervejet, Tim er en planlægger med ro i hele krop og sind. Jeg elsker at finde på tingene i sidste øjeblik, og arbejder absolut bedst under pres, Tim får røde knopper og horn i panden af sidste øjebliks idéer og synes de fremstår useriøst og udfordrende. Jeg lever helt uden at ænse rod og fnuller i hjørnerne, Tim har et seriøst anstrengt forhold til rod og uorden. Jeg synes måske godt at en syv-årig kan være oppe til kl 21.30 på en hverdag “så længe der er nærvæææær og hygge” Tim er irriterende fornuftig og véd at børn har bedst af rammer og forudsigelighed (Jo jo, det er mig der er pædagogen, men tydeligvis Tim der besidder de pædagogiske evner, haha).

Men trods alle disse forskelligheder, så har vi én ting til fælles; nemlig at vi elsker hinanden. Hold nu kæft hvor er det fantastisk!

At finde sammen efter en skilsmisse

Mig med blærerøvs-bare-fordi-blomster (dem har der været flere af de sidste år!)

Husk at du altid kan følge med på Facebook lige her!

4 kommentarer

 • Tine

  Puha.. Læste lige din blog med Alvin og hans reaktioner, dengang. Fik helt tåre i øjnene. Hvordan har han tacklet alt det her ‘nye’ ? Jer, som familie igen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Slinkypiinky

   Hej Tine,
   ja det var sgu en sej omgang det vi var igennem.
   Han har tacklet det rigtig fint. Han har et par gange spurgt, hvis han synes vi skulle fortælle ham noget alvorligt, “Åååh nej skal i nu sige at I ikke skal bo sammen mere igen?” og så savner han fortsat vores gamle hus.
   Men alt i alt er det gået helt problemfrit – gudskelov:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Arhw altså <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Slinkypiinky

   ja det er sgu en kærlighedshistorie, hvis jeg selv skal sige det <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sjove Siri kommandoer du og dit barn kan hyle af grin over