Min blog giver mig stress!

Når Facebookpolitiet opdrager (og leger FBI)

Facebookpolitiet har været efter mig igen!

Nogen gange så bliver jeg så forundret over denne verden. Én af de gange var for en lille måned siden, hvor jeg havde delt dette billede i en Facebookgruppe. Jeg burde måske være blevet klog af skade mener du? (det var endda den samme gruppe – en gruppe som jeg er ret glad for ellers)

Facebookpolitiet

Det forholder sig således, at min ret så rørige og raske dreng har været med i en Olfert-leg henne på skolen. Ja, en Olfert-leg. Den kendte jeg heller ikke, men det går åbenbart ud på at man tumler rundt, og så uddeler flest mulige Olferter til enhver der kommer i ens nærhed.

Den leg er Alvin åbenbart ret god til.

Så Alvins lærer skrev denne besked til Tim og jeg på intra. Og jeg grinede højt da jeg læste den. Jeg grinede så højt og længe, at jeg tænkte at det ville andre også finde morsomt. Så jeg postede den i en gruppe på Facebook for mødre der har børn fra samme årgang som jeg.

Når Facebookpolitiet træder en kende over stregen

Jeg er sidenhen blevet bekendt med, at det er mangel på forældreevner sådan at sjuske samt ikke at tage sit forældreskab alvorligt, når man:

 1. Ligefrem finder morskab ved at ens barn uddeler Olferter
 2. Har lært sit barn at udføre en Olfert (den del blamer jeg ubetinget Tim for – jeg har kun lært ham at give hestebid!)
 3. Ikke slører lærerens navn – lad os fremadrettet kalde hende Bolette!

Og d. 14 marts 2019 var dagen hvor det med Bolettes navn lige pludselig var en bombe så farlig, som når alle Forsidefruer er samlet om et bord med for meget østrogen og drinks adlibitum – det går galt. Rigtig rigtig galt.

Tråden udviklede sig lynhurtigt – fra jeg postede billedet kl ca 17.30 og tjekkede ind igen et par timer senere var der kommet over 50 kommentarer. Nogle synes Alvin var en herlig unge, og studsede (som jeg selv) over udtrykket “Olfert”. Andre kunne slet ikke forstå at jeg med ro i sindet kunne smile af optrinnet, og have tillid til at at min søn nok skal klare sig igennem livet uden at udvikle kriminelle tendenser, blot fordi han havde været i en slåskamp. Der var endda flere der reagerede med en græde-smiley, da de synes vi opildnede til vold ved at lære ham at give Olferter. Ammen, må jeg bede om mine himmelblå…..

Men dér hvor det gik helt agurk, og hvor Facebookpolitiet trådte i karakter igen, var ved det jeg slet ikke selv havde tænkt over – at gå efter Bolette. Også efter mig, men den tanke holder du lige fast i…!

Der var seriølle folk der synes at Bolette var inkompetent til sit arbejde! At hun havde sendt en besked formuleret som den var, men også at der var grammatiske fejl og (manglende) etik omkring at skrive sådan en besked på intra.

Øhm, hvor skulle den ellers være skrevet, spørger jeg helt ignorant?

En mor blev ved med at argumentere for, at det var at sammenligne med det en sagsbehandler sender ud til sine snitflader. Helt tosset.

Til dette må jeg indskyde, at vi har to fantastiske personaler i Alvins klasse. Hende der har skrevet denne besked er pædagog, og gør et helt vidunderligt stykke arbejde med Alvin og hans kammerater. Jeg vil slet ikke begynde at argumentere og forsvare – for det er der simpelthen ikke behov for. Der er ikke en finger at sætte på hende <3

Nåmmen, så kom det naturligt til at handle om hvorvidt det var ok at lægge dette billede op. Og her vil jeg skynde mig at sige, at jeg selvfølgelig burde have sløret hendes navn! Undskyld! Undskyld til Bolette, jeg kan sagtens se at det var ubetænksomt – jeg gør det aldrig igen! Det lover jeg, sgu.

Fast forward til næste dag –> forældresamtaler i klassen (what are the odds for at det lige rammer den dag…). Alvin er med og roses af Bolette og hendes kollega, vi drøfter stort og småt og er lige ved at runde af, da Bolette spørger om vi har noget andet..?

Nææ, det har vi ikke.

Men det har Bolette altså lige.

Bolette blev nemlig i går kontaktet af flere (!) på Facebook med information om, at hun var blevet udstillet i Facebookgrupper. Bolette synes ikke det var skidefedt at modtage, men var da glad for det alligevel. Så havde hun set hvad det var, og sagde til os “Så pyha, det var bare det – jeg nåede jo lige at tro alt mulig andet”.

Jeg så mest sådan her ud, da jeg fik det at vide:

Facebookpolitiet

Dér blev jeg sgu lige dele forbavset, forundret og imponeret. Forbavset over at nogen synes hun blev hængt ud, forundret over ikke at kontakte fx mig og imponeret over at Facebookpolitiet så lynhurtigt finder frem til rette person. Props for det!

Jeg har selvfølgelig tænkt over det efterfølgende, og er stadig lige forbavset over hele optrinnet. Jeg har også forsøgt at vende den om, og med vrængende stemme sagt til mig selv “Men hvordan ville du ligesom selv have det, hvis det var dig??”. Og jeg tror at jeg med helt ro i maven kan sige, at det ville jeg ingen problemer have med.

Dette betyder selvfølgelig ikke at jeg ikke skal respektere at andre ikke har det ligesådan – men det var helt ærligt en tanketorsk og ikke noget jeg skænkede en tanke. Jeg så det sgu ikke lige komme…

Men Facebookpolitiet hjalp lige med at få sat det hele i perspektiv, og jeg kan nu roligt genposte dette billede på alle mine sociale medier, uden at være bange for at få bank af Facebookpolitiet – medmindre de kommer efter mig for at have skrevet om Alvin??

Hvis du har lyst er du hjertens velkommen til at følge med her – Facebookpoliti eller ej;-)

 

 

12 kommentarer

 • Hold da kæft?!

  Nogen er simpelthen så emsige altså…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tekla

  Hvis det som du siger var del af en leg, hvor alle deltog i en alle mod alle leg hvor det gik ud på at give hinanden olferter – kendte du virkelig ikke det udtryk? – så er det ok.

  Men var det kun få deltager der modtog olferter fra flere af de andre. Altså en ulige kamp hvor nogle få var målet for mange og de derved ikke havde chance for andet end forsvar, er det at sidestille med mobning.

  Du kan aldrig vide hvordan modtageren eller modtagerne har opfattet legen. Måske ville de slet ikke være med, måske turde de ikke sige nej eller måske blev de fanget i legen fordi de var det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

  Jeg håber at du og personalet er opmærksomme på om der viser sig et mønster. For mobning kan meget nemt gemmes i en leg og ofte ved nogle af de børn, der leger med ikke at et andet barn føler sig mobbet. De leger faktisk bare og tror at alle er lige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Slinkypiinky

   Hej Tekla,
   jo jeg kendte godt udtrykket – det er Tim der har lært det til Alvin. Som i når de tumler og Tim har sagt “Kom her, din bandit, nu får du en olfert!”
   Jeg synes bare det var sjovt at det blev skrevet.

   De var ti i slåskampen, og det var ikke spor problematisk – det var en såkaldt Olfert-leg, og Bolette var hurtigt kommet til og der er intet at bekymre sig om.

   Jeg vil vove den påstand at jeg er en ret opmærksom forælder. Jeg er super aktiv i alt hvad der foregår i min søns skole, og har rigtig god dialog med personalet.

   Jeg er den første til at kæmpe imod mobning. Også hvis min søn skulle finde på at være strid ved andre:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tekla

   Jeg kunne bare ikke helt læse ud af din historie hvordan det var foregået. Så jeg ville bare slå fast at en olfert ikke altid er helt så harmløs, som det specielt i kommentarerne udlægges.

   Ellers overreagerede Facebookpolitiet jo, som altid. Men det er nok fordi vi alle læser med fra vores eget udgangspunkt. Specielt på de sociale medier har de fleste meget svært ved, at slippe deres egne følelser og fortolkninger af ord og vendinger.

   Hvis nogle på Facebook, som jeg, ikke helt kunne afkode hvordan det forholdt sig. Har de reageret ud fra den antagelse, at du synes det var sjovt at din søn havde gjort andre fortræd. Selvom det slet ikke var tilfældet.

   Det kan også være den antagelse der gør at de mente at du udstillede læreren og at sådan en besked ikke skulle være givet på forældreintra.

   Det er desværre blevet sådan, at vi forventer det værste af hinanden på de sociale medier.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Slinkypiinky

   Hej igen Tekla,
   havde slet ikke set din sidste kommentar, sorry!

   Jeg synes selvfølgelig ikke det er sjovt, hvis min søn skulle finde på at gøre andre fortræd – det vil jeg gøre meget for at undgå.

   Det jeg synes var sjovt, og som gjorde at jeg lagde screenshottet ud, var at Bolette formulerede det som hun gjorde.

   Jeg er meget tilfreds med de to pædagogers indsats i min søns klasse, det vil man heldigvis også vide hvis man har fulgt med herinde; til jul havde vi lavet julekurv til dem.

   Og ja, du har nok helt ret i, at vi automatisk har de lidt negative briller på ift de sociale medier indimellem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Det facebook politi er simpelhen for vildt. (Negativt ment) Tænk hvis de folk der bruger så meget energi på at være efter andre, brugte deres krudt på velgørenhed. Så var verden måske et bedre sted. Tak for dejligt indlæg. Jeg var med på en griner i første omgang. 🤣🤣

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Slinkypiinky

   Ja der er sgu krudt i dem!
   Jeg tror at de mente at de gjorde noget godt, for de synes jo reelt at læreren blev (negativt udstillet). Og jeg skulle jo også have sløret navnet…ut still – jeg er imponeret!
   Og selv tak, dejligt at du var med:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Tænk om de har fået sendt til forkerte der ku ha det samme navn 😂 jeg har droppet alle de her grupper og vil da absolut mene en “uskyldig” olfert er bedre end evr at lære dem om diverse mobning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Slinkypiinky

   Ja tænk om de havde gjort det – det er ikke et udpræget unikt navn, der findes flere…
   Ja det var heldigvis i en Olfert-leg, og ikke fordi han ville dele tæv ud, ha ha…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • ÅÅÅMG!
  Hvordan fandt de hende?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Slinkypiinky

   Sure kvinder kan opstøve alt, du ved…!

   Navnet var jo ikke sløret, så de har bare søgt på det, og så skrevet til dem fra top af vil jeg tro..?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min blog giver mig stress!