Dagens lopper

Når kæledyr er mere end bare dyr…

Den 23 maj er det et år siden at vi sagde farvel til Safak, vores allesammens bedste ven.

Safak kom med mig hjem fra Tyrkiet, da jeg var guide for mange år siden. Jeg har skrevet lidt mere om ham lige her og også her.

aflivning af kat
Sjældent har en kat været så elsket, tror jeg. Han sov hver nat i vores seng, gik med os på ture og var en skødehund uden lige. Og vi var glade for ham.

aflivning af kat
aflivning af kat

Nogen mennesker mener at katte er asociale og ligeglade med deres omgivelser. Sådan en kat var Safak ikke. Han søgte vores selskab, uanset hvad vi lavede.

Da Alvin kom til verden accepterede han det uden noget bøvl, og lod Alvin være lige så meget hans mennesker, som vi andre. Rolig og mild lod han Alvin hive ham lidt i ørerne, eller hvad sådan en lille én ellers finder på, og luntede stille af, når han fik nok (eller vi nåede at gribe ind). Aldrig har han revet ham eller hvæset af ham.

aflivning af kat

aflivning af kat

Han blev dog med tiden noget mere slidt i betrækket. Hvilket jo egentlig ikke er så mærkeligt. Men han tabte sig også. Vi tænkte ikke så meget andet, end at han jo nu var en prægtig senior. Der måske ikke havde ligeså meget appetit som tidligere.

Men en dag da han var ved dyrlægen (jeps, han havde været oppe at slås igen…!), opdagede hun at han havde voldsomme problemer med sine tænder. Hele munden blev ryddet, pånær to hjørnetænder. Det gik faktisk fint. Hans gummer hærdede op, og han spiste uden problemer sin vanlige mad.

Farvel…en forfærdelig aflivning af kat

Men da han kom ind med store huller i siden i maj, og jeg først troede det var skudhuller, så var det bare for meget. For mange gange han skulle have lappet bylder, have krave og andre meget omkring sig gribende ting.

Trods han var kastreret, og ingen tænder havde tilsidst, forstod han ikke rigtigt at han var hæmmet. Han kom ofte op at slås, og det førte næsten altid til bylder. Der førte til større dyrlægebesøg.

Så beslutningen blev, at hans liv måtte endes.

Sidste nus inden farvel…

aflivning af kat

Så var næste spørgsmål, om Alvin skulle med. Og ja, selvfølgelig skulle han det. Vi sagde farvel til vores elskede missedreng, imens vi krammede ham. Aede ham, og kyssede ham i panden. Han sov hurtigt, og da han fik sprøjte nummer to, og øjnene blev helt glasagtige, var han væk. Vores bløde godmodige pelsklump, som har bragt os uendelig meget glæde og liv.

aflivning af kat

aflivning af katJeg græd, Alvin gjorde ikke. Men han holdt mig hårdt i hånden, og synes at det var meget synd for Safak at han skulle efterlades dér alene.

Efterfølgende har Alvin fortalt mange gange, at det var trist og at han også synes at han så Safak græde. Åha altså.

Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det var det rigtige for Alvin at være med.

Jeg er til gengæld mere i tvivl om, hvorvidt vi skulle have kæmpet for at Safak ikke blev aflivet. Synes bare at livet havde budt ham så mange knubs, og at det var for ulige at være dominerende hankat uden en pløk i munden.

Og at gøre ham til indekat? Det ville jeg aldrig byde ham. Ikke efter hvordan jeg så ham live op, da han fik lov ag smage udelivet.

Jeg glæder mig over alle de fantastiske stunder vi havde med ham. Vi snakker ofte om ham, og savner ham. Katten der kom galopperende, når vi kaldte på ham. Som miavede hele huset igennem og løb så han næsten faldt over sine egne ben, når han hørte Tim åbne en dåse tun. Katten der hver nat lå imellem Tim og jeg, når vi skulle sove. Katten der blev nævnt først, når Tim råbte på drengene; “Rasmus, nej Alvin, øh Safak – nej FREDERIK for helvede…!”.

Vi savner dig Safak<3 Jeg tror aldrig at en aflivning af kat har været så svær for mig, øv altså.

I dag har Alvin og jeg været ude at ansøge om en ny kat hos Dyreværnet. Der var en stor dyresag for seks uger siden, lige da vi besluttede at det var tid til at få en ny kat…!

I dag kom den første killing så til salg. Og vi troede at man “bare” kunne hente den. Men der skulle ansøges. Så nu krydser vi alt hvad vi kan, for at komme i betragtning som ny familie til den smukke lille ny.

Kryds lige sammen med os:)

Husk at du kan følge med på Facebook lige her.

2 kommentarer

 • ALittleBitOfBihl

  Åh, de kære dyr betyder bare så meget mere end mange tror. ❤
  Vi mistede selv vores elskede kat, Frank, for 2 år siden – Han blev kørt over lige ude foran vores hus.
  Hold fast, det var hårdt og jeg sender jer en stor krammer.
  Og så krydser jeg selvfølgelig, alt hvad krydses kan.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • slinkypiinky

   Ja for fanden – det er bare ikke sjovt. Det er altid en overvejelse; hvad er vigtigst; friheden som friløber eller længere liv som indekat. Vi vælger friheden til hver en tid.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens lopper