Unika julepynt

Guide til Budapest – mine bedste tips!

Ja jeg elsker bare Budapest! Det er den smukkeste og dejligste by jeg har besøgt. Derfor har jeg her samlet mine bedste tips i en lille guide til Budapest.

guide til Budapest

Guide til Budapest

Det er en vanvittig smuk by. Alle steder man kigger hen, hver en krog er autentisk og fin. De kan virkelig noget med stemning i Budapest – der bliver givet fuld gas med lyskæder, levende blomster og vintage stemning. Det er ligesom om at nogen har besluttet, at stilen på samtlige restauranter og caféer i byen, skal have interiør lavet af gamle brædder med afskallet maling, metal loppestole og funky kunst på væggene.

Det er i det hele taget en meget kreativ by, synes jeg. Rigtig mange butikker der sælger ?handcrafted art? i små fine shops. Selv souvenir shoppen har unika julepynt.

Den er ovenikøbet enormt budget-venlig, og jeg synes at det er billigere end i Prag. Mad og drikke skal man virkelig være et skatn for at få op over 500kr – for to personer. De fleste gange vi spiste blev det omkring 300kr, for både drinks, øl og mad.

guide til Budapest
Morgenmad for ca 70kr!

Det jødiske kvarter

Mit favorit område i byen er stadig det jødiske kvarter. Her finder du den fine passage hvor der er et væld af barer og små restauranter. Jeg spiste tapas med Farida dér sidste gang jeg var i Budapest, og også denne gang med Tim. Der er meget meget stemningsfyldt og hyggeligt, uanset om det er dag eller aften.

Et besøg på Mazel Tov er også anbefalelsesværdigt! Stor smuk bygning med glasloft, smukt bygget og overvældende lækkert udvalg af desserter og drinks. Vi fik det du ser herunder og lidt til, namme nam. Det blev ikke mange Hufs, højest 240 danske kr, det var alle pengene værd!

guide til Budapest
Når du har spist og drukket, er der også nogle ting der kan besøges. Om man har en guide til Budapest eller ej, vil man få meget ud af blot at gå ud i byen. Vi sprang de klassiske bygningsværker over, som fx parlement bygningen og de andre turist magneter. Og så gik vi bare ud i byen. Det synes jeg giver en lidt mere autentisk stemning, og der er SÅ meget at blive fascineret af!

Der findes mange søde, sjove og finurlige statuer i byen, fx Den tykke politimand og Den lille Prinsesse (ser du i det øverste billede). Hun minder meget om den berømte lille prins, synes jeg? En gåtur rundt vil helt sikkert lade dig støde på nogen af dem.

guide til Budapest
Noget jeg gerne vil anbefale, hvis man har mod på et kulturelt indslag er The hospital in the Rock, eller Det skjulte hospital du finder info her. Her besøger man det gamle hospital der
gemte sig i en klippe på Buda-siden. Her blev alle behandlet, uanset rang og nationalitet under krigen. Et fascinerende sted, og de mange voksdukker der er sat ind giver lige noget ekstra til stemningen. Man måtte ikke tage billeder, så I må tage mine ord for gode varer;-) Det koster 4000 huf at komme ind (omkring 100kr), men vi fik to for éns pris, da jeg er socialpædagog. Billetsælgeren ville meget gerne sælge os nogle billetter med rabat, og min var altså gratis. Alle lærere eller andet fagpersonale i dén dur kommer gratis ind. En glædelig overraskelse, det stod ikke i nogen af de guide til Budapest jeg havde fundet.

Et andet indslag i den kulturelle ende er Sko ved Donau floden. En installation af en masse sko støbt i jern, til minde om de 3500 mennesker der blev skudt og skubbet i floden under krigen. Voksne som børn.

guide til Budapest
Alvorlige emner, men det var rigtig dejligt at de er så integreret i by-livet, så man kan komme så hurtigt fra attraktion til øl-pause, at det helt er til at holde ud!

Vi fandt også tilfældigt Budapest Eye, og var også en tur oppe i det. Det kostede omkring 40kr pr mand – og er virkelig højt oppe!!

guide til Budapest

Julemarkeder og spa

Oppe fra Budapest Eye kunne man se det meste af byen. Og i særdeleshed alle julelysene – vildt smukt. Årstiden gør byen lige dét ekstra magisk, og der er julemarkeder mange steder. Jeg synes at udvalget i boderne er meget bedre end herhjemme, igen er det håndlavede tema, og meget mere inspirerende end de lidt kedelige ting man kan finde på et typisk københavner julemarked på Strøget.

guide til Budapest
Noget af det Budapest er meget kendt for, er deres spa bade. Det skulle vi bare besøge. Og vi valgte det allermest berømte af dem alle, nemlig Gellert Spa, vi benyttede os af en klassisk guide til Budapest, og brugte også Tripadvisor.

Vi boede tæt på, så det tog ikke mere end et kvarters tid at gå derhen. Desværre levede det på ingen måde op til forventningerne! Det har uden tvivl været overvældende engang, men det er meget slidt og misvedligeholdt, og ærlig talt lugter der indimellem lidt af tis..! Næste gang jeg besøger byen, vil jeg helt sikkert vælge et af de andre bade, der findes mange i byen.

guide til Budapest
Skal du svømme i den store pool (den med det smukke glastag), så skal man have badehætter på. Vi købte dem på Gellert for 25kr stykket – og fandt ud af at det var ligemeget, for det var jo de andre bade vi gerne ville benytte. Især den varme pool udendørs var vidunderlig, og klart det bedste ved stedet – især det kolde og triste vejr taget i betragtning. Det var helt perfekt at sidde og dampe i det varme vand i kulden! (HUSK badetøfler/klip klappere – det var vildt koldt på fødderne at gå den lange vej op, brrr…!).

guide til Budapest
Det jeg egentlig mest vil anbefale, er at du bare tager afsted!! Det er så dejlig en by! Vi kom afsted tur/retur med for 1200kr. Vi havde valgt at tjekke vores bagage ind, ellers havde billetterne kostet den nette pris af 800kr.

Vi boede centralt i byen på hotel Bastion – det var ok. Ikke de fire stjerner værd, men beliggenheden var god.

Guide til Budapest
Jeg håber at du vil kunne lide byen ligeså godt som jeg, og at du kunne bruge denne lille guide til Budapest<3

3 kommentarer

 • […] købte i Budapest en lækker hue fra Adidas, den klassiske Trefoil hue. Den var billig og jeg elsker den – men […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh Budapest er også en af mine ynglings byer, der er så smukt og stemnings fyldt! Du har nogle steder med som jeg ikke selv fik set da vi var afsted. Det bliver helt sikkert næste gang 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ea

  Hvor ser det lækkert ud! God lille guide 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Unika julepynt