Første søndag i advent 

Gaver gaver gaver!

De følger jo med julen. I flere afskygninger.

Adventsgaver, pakkekalender gaver, raflegaver, værtindegaver og julegaver.

adventsgaver indpakning

Nogen synes det er overflødigt, ja ligefrem fråds og det forkerte fokus i denne magiske tid. Det er et evigt tilbagevendende issue, når november bladet rives af kalenderen – skal vi i år skrue ned for forventningerne?

Hos os er der gaver hele måneden. Jeg synes at det hører med til højtiden. Hvert år stresser jeg mig selv fuldstændig vildt og vanvittigt, ved at tilmelde mig alle de pakkelege jeg kan komme i nærheden af. Jeg bilder troligt mig selv ind, at i år bliver det anderledes…! I år starter jeg i januar (og det gør jeg faktisk … hvert år!), og vil veltilfreds læne mig tilbage i kontorstolen, og nyde det bjerg af smukt indpakkede gaver der tårner sig op. Selvfølgelig allerede den 15 november. 

Og så melder virkeligheden sig. Og forældremøder, aften spinning, familie sammenkomster og uforudset arbejde. Og puf! Så forsvandt den fine illusion igen. Mettevuns! Sammen med overskud og bolig magasin gaveindpakning.

Så nu sidder jeg her. Og mangler at pakke mine veninders adventsgaver ind – til gengæld når jeg måske Alvins pakkekalender.


For dét får han igen i år – men for sidste gang. Han er simpelthen blevet så forvænt, at det faktisk er for meget. Nogle gange spørger han, når jeg henter ham, “moar, hvad har du købt til mig idag?” Og hvis svaret er ingenting, har han mere end én gang præsteret at give sig til at græde, og synes at verden er så bund uretfærdig. Det kan jeg bare ikke lægge mor-rolle til, og vi må næste år have lidt mere fokus på det dér Jesus barn… Det talte vi faktisk om den anden dag på vej til børnehave, da han spurgte hvorfor der var en stjerne i toppen af byens juletræ. Da kom jeg ud i en rodet snak om Bethlehem, hyrderne og Jesus barnet. Det eneste Alvin hæftede sig ved, var at han fin søm i hænderne – så det fortæller han meget dramatisk om til alle sine venner. Jeg håber at de kan tåle andet end børneversionen…

Til gengæld har han allerede fået den første december gave, af en af mine advents-bytte makkere. Denne sjove navneranke.

Og se hvad jeg fik i søndags af ham jeg er gift med – der var sportstrømper og blommer i Madeira indeni, lige som jeg bedst kan li det!

adventsgaver indpakning

2 kommentarer

 • Fokus på Jesus-barn, det er vejen frem!… Det ser nu hyggeligt ud; vi prøver faktisk at minimere indkøbene i år, jeg er vældig spændt på hvorvidt det rent faktisk lykkes….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Ja for helvede, fokus på Jesus barnet!
   Jeg synes at i år har været ekstra nederen på stress gavefronten – og jeg lover mig selv, at til næste år bliver det anderledes! Og har intentioner om at holde det!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Første søndag i advent