Billige strygemærker fra eBay

Skam-(løs) og forelsket

Har du set Skam?

Det er norsk, ungt og fyldt med hormonelle forelskede blikke der tager mig med direkte tilbage til min teenagetid.

Skam

Hold nu op, hvor er den serie bare god! De piger dér er jo nærmest lige så cool som Carrie og hendes slænget, eller “Gjengen”, for at blive i terminologien.

Skam – måske verdens bedste serie?

Jeg lurede godt rundt omkring på de sociale medier, at den var ved at gøre dit indtog hos andre – voksne – bloggerdamer, som jeg følger med hos. Jeg valgte mest at give den en chance, fordi jeg elsker norsk. Det ryger lige i mine lagrede lyserøde barndomsminder, om leg med mine kusiner i min mormors have. Da jeg var yngre, satte jeg ofte tv’et på norske kanaler, og lyttede til de norske nyheder – bare for at høre de glade syngende nordmænd fortælle om livet ude i verden.

Top 10 over de bedste serier!

Så en serie kunne jeg snildt give et forsøg. Og jeg er bare helt vild med den! De er Drittkuul de damer dér!

Serien Skam skildrer så fint det svære teenageliv, som er så fyldt med eksistentielle og samtidig vidunderlige, følelser som fuldstændig styrer ens liv. Tænk hvis man kunne have sparet sig selv for noget af alt det..?

Nu kan man ihvertfald se serien med sine store teenagebørn – og samtidig håbe på at man kan få lov at få et pip ind i deres verden.

SkamJeg elsker bare de norske gloser – det er da så herligt, ik?! Hvor må det være dejlig nemt at være indvandrer i Norge; alt siges akkurat som det skrives. “Føkke opp”, åh hvor er det bare skægt!

Skam

Jeg havde i dagens anledning købt Tiøreringe hos bageren, dem fik vi altid hos min mormor i Norge. Hos min bager har de knap så eksotisk et navn, men hedder bare norske boller. Min kollega var nemlig lige forbi tidligere, og hun er også norsk. Hun spist ikke sin – mere til mig, nu jeg er landet med morgenhår og tablet i sofaen, klar til at starte på sæson 2.

Skam

Måske jeg skulle ønske mig denne i julegave?! 

Det er sgu da sjovt som den serie bare er gået amok i hele Norden. Har du ikke set den – så GØR DET!

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Billige strygemærker fra eBay