Farum loppemarked (med en mini-loppeekspert)

Budapest guide – de bedste steder du SKAL besøge

Jeg er fortsat meget betaget af Budapest, sikke en fortryllende by da! Derfor har jeg lavet en Budapest guide, hvis du nu også lige skal forbi den smukke storby! Jeg håber at du kan bruge den.

Budapest guide

Jeg var denne gang afsted med min far og Tim. Lis, Tims mor, skulle også have været med, men desværre blev Alvin syg da vi skulle rejse, så hun blev hjemme med den lille patient.

Der er flere grunde til at besøge Budapest, end jeg kan nævne her. Men kort kan jeg sige dig, at:

  • Budapest er usædvanlig billig. Du spiser vanvittig godt til meget favorable priser, mums!
  • Budapest er sindssygt smuk og charmerende. Kombinationen af imponerende gamle bygningsværk og kreativ hippie-stemning i det jødiske kvarter er så dejlig.
  • Du kan gå til alle steder, det hele er simpelthen i gå afstand.
  • Der er thermal bade rundt omkring i hele byen, en lækker følelse af spa midt i det hele.

Jeg har været der før, det kan du læse mere om her og lige her. Tilsyneladende får jeg ikke rigtig nok af den by. Det er især stemningen der gør det for mig; det kreative sus der er alle steder.

Budapest guide

Tip nr 1:

Gå, bare afsted med dig! Ikke så mange planer, bare spadser ud i den herlige by. Lad dig forføre af bygninger og krummelurer, og stop op og drop ind, hvor det føles rigtigt – hyggelige drinks og spisesteder findes i hobetal. Herunder ser du Mazel Tov, et ganske særligt sted, som du bare må besøge!

Budapest guide Mazel Tov

Budapest guide

Tip nr 2:

Du skal besøge det jødiske kvarter. Dette kvarter kan bedst sammenlignes med vores Nørrebro eller måske – med lidt gode vilje – Christiania. Her findes masser af detaljer, spændende graffiti, sjove steder at spise eller shoppe – og om aftenen er livet noget helt andet end om dagen. Her får du lidt billeder:

Budapest guide

Budapest guide

Budapest guide

Budapest guide

Tip nr 3:

Tag en hop on hop off bustur rundt i byen. Det gjorde vi sidst vi var der, og det var rigtig fint at høre noget om byens historie efter vi selv havde travet byen tynd. Min allerkæreste kollega Annette har lige været i Budapest, og hun sagde præcis det samme. Og så må det jo være rigtigt;-) Vi fik endvidere også en lang sludder med en af billet sælgerne, der var afrikaner med ophold i skønne Budapest. Dette er en god måde at hære lidt om byen fra en mere lokal mund. Min far er jo sådan én der kan tale med alle, og det benytter han enhver lejlighed til, ha ha….

Budapest guide

Tip nr 4 & 5:

Spis morgenmad på The Bluebird Café – jeg kan anbefale både sushi pandekagerne og toasten med æg og avocado, ammenam!!!

Budapest guide Bluebird cafe

Budapest guide Bluebird cafe

Budapest guide Bluebird cafe

Næste dag kan du passende spise på den mega trendy Café Cirkusz som udelukkende gør sig i morgenmad – og det gør de godt! Her er så fint indrettet, og stemningen er (som de fleste steder i Budapest) helt i top. Der kan være kø når du ankommer, men det er altså ventetiden værd! Jeg drikker ikke selv kaffe, men de er berømte for deres vendersomspændte kaffe, som de selv rister og brygger.

Budapest guide Cafe Cirkusz

Tip nr 6:

Hop forbi mindst én af de mange vintage butikker, som Budapest er kendt for – de har et stort udvalg af lækker retro

Adidas og magiske tylkjoler, wow! I mange af vintage butikkerne er der kombineret med sjovt tilbehør, som fx de sjove badetøfler herunder – der er da et par til hver smag!

Budapest guide vintage shop

Budapest guide

Budapest guide

Tip nr 7:

Når benene er blevet godt trætte, så find en af de hyggelige baggårde. De er mange steder i Budapest, men særligt i det jødiske kvarter. Her er der opstillet festlig fine borde og stole, malet og pyntet på alt fra olietønder til gamle paller og en helt særlig stemning. Hver baggård har ligesom sit eget tema og stil, og serverer alt fra drinks, sandwich til Ungarsk streetfood. Virkelig et besøg værd!

Budapest guide

Budapest guide

Tip nr 8:

Mazel Tov, spis på Mazel Tov! Nå ja, jeg har nævnt Mazel Tov tidligere i indlægget, men der er simpelthen så utrolig fortryllende at det er et absolut must, når man besøger Budapest! Det hører til den dyre ende, men er stadig helt rimelig priser for os danskere. Det er næsten ligemeget hvad du finder på at spise herinde i den grønne hule. Vi har både spist aftensmad og morgenmad der, og fyldt os med lækre drinks når varmen overvældede os. Mazel Tov kan det hele! Se lige den her (næsten vulgære!) morgenmad vi fik den sidste dag:

Budapest guide Mazel tov

Budapest guide Mazel Tov

Tip nr 9:

Tag en tur over til Buda siden. Her er mere luftigt og roligt end i Pest centrum. Gå en tur rundt, og bliv forført af de utrolig smukke små stræder og blomster på facaderne.

Budapest guide

Budapest guide

Tip nr 10:

Gå en tur hen over broerne om aftenen, det er helt skønt! Hver bro er forskellig, og ligeså er udtrykkene. Der er mange fine og hyggelige små caféer nede langs vandet, så find et sted at sætte jer og nyd atmosfæren.

Budapest guide

Budapest guide

Har du flere tips til min Budapest guide, så smid dem endelig i kommentar feltet herunder – for jeg skal nemlig helt sikkert afsted en anden gang igen! Og så er det jo fint at have nye alternativer til sin Budapest guide:)

Husk at du altid kan følge med på Facebook lige her!

Og Instagram lige her!

 

Ingen kommentarer endnu

Skriv noget her for pokker, skriv!

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farum loppemarked (med en mini-loppeekspert)