Miniferie i Markaryd

Markaryd elgsafari var fanemer et hit!

I weekenden var vi på ferie i Sverige. Det var virkelig dejligt, og vi havde flere dage fyldt op med afslapning, ro og leg for drengene. Men vi var også på Markaryd elgsafari – for det kan man nemlig dérovre!

Markaryd elgsafari

Markaryd elgsafari er meget omtalt og populært – og er tillige også den eneste af sin slags i hele Sverige! Der er to muligheder at vælge imellem, når du tager på den hyggelige svenske älgsafari. Du kan vælge at køre i din egen bil igennem parken (samme koncept som Knuthenborg Safaripark), eller du kan hoppe på ét af de fine toge der futter igennem elge-skoven. Vi havde hørt, at toget var absolut bedste bud.

Markaryd elgsafari

Det koster 160 SEK for voksne og 100 SEK for børn at tage turen rundt med toget. Vælger du derimod at køre i din egen bil, er prisen 400 SEK.

Markaryd elgsafari = elg-garanti

Parken er ikke så stor som Knuthenborg, og der er altså garanti for at du ser elge på turen. Tager du rundt med toget, får du en fin og grundig fortælling om elgene i parken. Jeg synes at det var en rigtig god guide vi havde, han var grundig og leverede mange fine og sjove historier om elgene.

Besøg den dejligste tebod i Markaryd

Et plus er, at elgene kommer meget tættere på toget, end de gør på personbiler. De kender guiden, og véd at en tur op forbi toget betyder lækre friske kviste (dem får man udleveret på starten af turen). Guiden stoppede toget flere gange, og var ude at lokke elgene frem. Han fortalte, at elge ofte er meget langsomme om at finde ud af om de er sultne – og ganske rigtigt for alle de elge vi mødte på vores tur, så lå de flere minutter og overvejede om de skulle komme op at få snacks, inden de fik rejst sig.

Markaryd elgsafari

Markaryd elgsafari

Markaryd elgsafari

Elgene kommer som sagt gerne tæt på toget, og det er tilladt at røre ved dem. Vi oplevede flere elge helt henne med hovedet ind af sidevognen, og fik rig mulighed for at ae dem på de begyndende gevirer. Deres gevirer er bløde som en kats pels, trods deres imponerende formål! Gevirerne vokser med en hast på én cm om dagen, inden de smider dem i efteråret – imponerende altså!

I parken er det en hun der bestemmer – dette var Alvin meget imponeret over! Vi så hende straks vi kom ind, og hun var sammen med sin fem dage gamle kalv, ammen altså, idyllen ville ingen ende tage!

Markaryd elgsafari

Du ser kalven herover, helt lysebrun og fin<3 

Ruten rundt i parken er tre kilometer lang. Det tog ca en time at opleve det hele, da guiden var flink til at stoppe op, når vi passerede elge. De lå flere steder på vejen og hvilede sig. Han behandlede dem respektfuldt, og hvad jeg kunne se, uden at presse dem. De kom gerne selv hen til vognen, for at få en haps frisk gren.

Hvad man ellers kan opleve på området

Der er andet at hente på Markaryd elgsafari også. Det er kun selve elgsafarien der koster penge, at besøge gederne udenfor er ganske gratis. Det er en lille indhegning, hvor man kan komme ind og klappe dem, akkurat som i zoo.

Markaryd elgsafari

Der findes også et fint hus med tilhørende restaurant. Her kan du købe hjemmelavede vafler der ser vidunderlige ud! De duftede ligeså.

Markaryd elgsafari

Markaryd elgsafari

Måske har du også lyst til at tage til Markaryd og se de fine elge – jeg kan i hvert fald give det mine allervarmeste anbefalinger:)

Husk at du altid kan følge med på Facebook lige her!

4 kommentarer

  • Er du vimmer den ged er gravid 😀

    Det ser fedt ud. Sverige er bare en helt fantastisk nabo at ha’. Så mange gode oplevelser derovre.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mackaryd er ret langt ovre, ikke? Mener det var i nærheden da vi var i Sverige (ca 4 timer væk).
    Men jeg vil SÅ gerne derover! Elsker elge!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Miniferie i Markaryd