Nyt og nytteløst

Genbrug dit gamle tøj

Jeg elsker virkelig at sy – og det allerbedste jeg ved er at trylle gammelt om til nyt. Så her er endnu en idé til, hvordan du kan genbrug dit gamle tøj!

genbrug dit gamle tøj

Jeg har (åbenbart!) en del bananbluser liggende i mit stoflager. Jeg var lidt varm på bananer et par år tilbage, og slog derfor til da jeg fandt disse over et par uger i Kirppu.

De har nok kostet en tier pr styk, og fælles for dem, er at de er i super god stand. Bananerne blev åbenbart hurtigt for meet for de tre tidligere ejere, ha ha…

Genbrug dit gamle tøj – og få noget helt unikt!

Det giver mig en helt særlig glæde at lave noget nyt ud af noget gammelt; det er miljøvenligt, økonomisk besparende – men det der giver mig allermest optur over det med at genbrug dit gamle tøj, er udfordringen i det kreative! At skulle lave noget lækkert ud af noget man har så lidt materiale til; det er bare ekstra super tilfredsstillende, når det lykkes. Og det synes jeg faktisk det er her.

genbrug dit gamle tøj

genbrug dit gamle tøj

Jeg har til disse bukser – som er af samme mønster som de her – brugt den sorte sweatshirt du ser på billederne.

Jeg har klippet ærmerne af, og brugt dem som ben. Ribben ved håndleddet passer endda perfekt ved anklerne, så der skulle ikke ændres i det.

I livet har jeg brugt den rib der sidder nederst på trøjen som linning, og sat en elastik i. Nemt.

Det blå isoli er købt i den lokale sybiks her i Frederikssund. Der er for ca 20 kr.

genbrug dit gamle tøj

genbrug dit gamle tøj

genbrug dit gamle tøj

genbrug dit gamle tøj

Det vil altså sige at de nye bukser til Alvin alt i alt har stået mig i 30 kr. Jeg har nemlig kun brugt ærmerne fra trøjen, så der er altså til en matchende sweatshirt til ham. Burde jeg lave en – mon han gider at gå med sådan et banansæt ligefrem?

Husk at du altid kan følge med på Facebook lige her!

 

2 kommentarer

 • Pernille

  Jaaa lav sådan en… om ikke andet for at vise mig hvordan 🤩 Hvordan laver du lommerne så fine?? Er så vild med dine designs og fedt A vil gå med det 👍🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Slinkypiinky

   Det er nemt, du skal bare i gang!

   Lommerne er også nemme at sy. Når de er syet sammen begge stykker, så syes de på forstykket. Og så presser jeg dem (altså med et strygejern). Og derefter syer jeg en stikning hen over lommekanten.

   Måske jeg skal lave en DIY på lommer?

   Ja det er fedt – jeg var nervøs ved disse. Men han hoppede sgu bare i dem, hurra!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt og nytteløst