Samme dag - sidste år; 47 år

Sy en mavetaske i det fineste velour

Jeg har længe tænkt på, at jeg skulle sy en mavetaske. Jeg har en virkelig smuk en allerede, som jeg har brugt flittigt i de knap to år jeg har haft den.

sy en mavetaske

Inspirationen til denne mavetaske jeg har syet er umiskendeligt hentet hos MaiCPH. Jeg har allerede investeret i den rosa, men har ikke økonomi til at købe en mere…og en mere…og en… ja, du forstår, ik?

Hvor svært er det at sy en mavetaske?

Mønsteret jeg har brugt er fra Stof2000 – og er helt elendigt. Jeg havde det med til syning, og min ellers så kyndige sylærer var nær ved at rive det midt over i frustration. Det er uforståeligt og besværligt. Jeg spurgte i en sygruppe på Facebook om andre havde erfaringer med mønsteret, og der var en del andre der også havde haft udfordringer med det – én havde endda fået pengene tilbage, da hun var nede at brokke sig i butikken, ha ha…

Det skal nævnes, at flæsen er én jeg selv har tilføjet. Den er ikke en del af mønsteret.

Se hvordan jeg syede en flæse-slå-om-nederdel uden at bruge mønster

Så hvis du også skal sy en mavetaske, vil jeg absolut anbefale dig at bruge et andet mønster. Jeg er selv gået i gang med én mere, blot i mørkeblå, og har her brugt mønsteret (som gratis kan printes på hendes hjemmeside) fra Sygal. Det mønster virker lidt mere overskueligt og forståeligt!

Jeg har brugt møbelvelour fra Stof og Stil. Tanken var at den skulle være helt karrygul, men da jeg øver mig i kun at købe det jeg skal bruge, havde jeg akkurat købt for lidt – så jeg manglede stof til hanken. Da jeg kom tilbage til butikken, var den karrygule udsolgt – hvor typisk er det lige..! Den endte derfor med at blive rosa istedet – men jeg synes faktisk at resultatet er blevet svært fint!

sy en mavetaske

sy en mavetaske

sy en mavetaske

Til mavetasken har jeg brugt:

 • 40 cm karrygul møbelvelour (40 kr) og 20 cm rosa (20 kr)
 • En lynlås (15 kr)
 • Et spænde og et øje hertil (35 kr)
 • Foerstof (fundet i min sylærers skab, så derfor gratis)

Det vil altså sige at den samlet har stået mig i 110 kr. Plus en masse tid i at få det hele til at lykkes – men det er jo en hobby, så det regnes ikke med som underskud;-)

Der er mange rettelser til næste mavetaske, lynlåsen er fx ikke blevet så pæn indeni. Men der kommer forhåbentlig mange flere, som ender med at blive rigtig fine. Tasker kan man jo aldrig få for mange af, tror jeg….

Du får lige et par billeder mere:

sy en mavetaske

sy en mavetaske

sy en mavetaske

Hvad synes du om den – er den ikke blevet fin?

Husk at du altid kan følge med på Facebook lige her!

8 kommentarer

 • Rikke

  Jamen hvor fin! Jeg har syet nogle stykker af de skønne bumbags, men er interesseret i at vide hvordan du syer flæsen! 🤗

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Rikke,
   Tak skal du have!
   Den er lavet som et langt buet stykke – og så syet på, og derefter har jeg syet med ministing i hånden for at hæfte den fast.

   Gav det mening?:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Den er så fed! Har fulgt lidt med i processen på Ig og skal helt sikkert have gang i det mønster på bumbag som jeg har liggende 👌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Slinkypiinky

   Taaak skal du have – er også helt tilfreds med den! Jeg glæder mig til at se din så!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den er simpelthen så lækker 😍😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lena

  Hvor er den bare skøn og super fin. Har selv overvejet at sy en a la din, og har allerede printet sygal’s mønster, men er bare ikke nået længere end til det 😄😄.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Slinkypiinky

   Ja jeg er også vildt tilfreds med den!

   Jeg vil glæde mig til at se din:)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samme dag - sidste år; 47 år