Big Mac roulade - den er bestået!

Stockhultgårdens Tebod – nordens fineste tehus!

Jeg er i dag kommet hjem fra en skøn lille weekend getaway med mine to dejlige veninder, Mette og Farida. Vi var i syd Sverige, og var helt tilfældigt forbi fine Stockhultgårdens Tebod.

Stockhultgårdens Tebod

Jeg er jo nu offentligt ansat, og med det følger der goder – som fx billig leje af dejlige sommerhuse. Jeg har således testet det første, nemlig en smuk lille svensk hytte i syd Sverige.

Læs om min skønne venindetur til Budapest lige her!

Anbefaling af Stockhultgårdens Tebod fra mund til mund

Jeg er sjældent kendt for at være godt forberedt, og denne tendens blev bekræftet på denne tur også. Jeg havde vist nok læst noget om wifi på kommunens hjemmeside, men ikke lige fået printet det – det resulterede i nul wifi i hytten hele weekenden. Af samme årsag måtte vi undersøge området på anden vis, og en lille gæstebog hjalp os.

Her gik elg-jagt og et besøg på Stockhultgårdens Tebod igen og igen som must sees. Elg-jagten følte vi ikke helt for, men te drikkeri og kage spisning er sgu et sprog vi taler!

Stockhultgårdens Tebod

Stockhultgårdens Tebod

Så afsted med os!

Det var en tur på små 16 kilometer, og den var alle dieselpengene værd!

Stockhultgårdens Tebod lyder jo utrolig svensk, men bagerst i den lange kø (for det lille tehus langt ude i den svenske skov var fuld af mennesker!) kunne vi tydeligt høre at indehaveren talte dansk – suppleret med svenske vendinger, men umiskendeligt fladt dansk. Det var Svend vi kunne høre, den ene halvdel af ejerne af Stockhultgårdens Tebod. han var så venlig og vidste ustyrlig meget om te. Jeg fik således den bedste te jeg har fået i flere år; ja nemlig en variant af min evige favorit; anis (lakrids), chili og mint.

Svend får altså også et ekstra point af mig for at stille op til foto, efter at Mette havde snuset til teen – han kender sine blogger poses, ha ha…

Vi bestilte hver især en lækker te (der kommer i en lille fin tekande) og kage. Farida og jeg fik gulerodskage og Mette scones. Det smagte himmelsk. Der var utrolig lang ventetid, næsten en time, men omgivelserne og dét at man er nede i gear og kan nyde det smukke rum gør, at det er helt ok.

Stockhultgårdens Tebod

Stockhultgårdens Tebod

Stockhultgårdens Tebod har åbent fra februar til nytår. De sælger hver en variant af te du kan ønske dig, og har også en fin lille butik du kan klatte lidt svenske penge efter. Indretningen er fin, svensk og loppemarkedsagtig; dvs helt skøn.

Stockhultgårdens Tebod

Stockhultgårdens Tebod

Stockhultgårdens Tebod

Stockhultgårdens Tebod

Svend og hans kone sælger hvert år tre ton te – det er vist ret meget! Jeg tør slet ikke regne ud hvor mange kopper det er.

Mine varmeste anbefalinger sendes hermed afsted til Stockhultgårdens Tebod!

Husk at du kan følge med på Facebook lige her og på Instagram lige her!

 

Ingen kommentarer endnu

Skriv noget her for pokker, skriv!

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Big Mac roulade - den er bestået!