Sidste øjebliks Fastelavnsboller

Facebook-politiet: at rasle til fastelavn er tiggeri

I dag har Alvin været ude at rasle til fastelavn med sin bedste kompis, Valdemar. En lille blyant og en lille zombie gik afsted.

rasle til fastelavn

Det er længe siden jeg har raslet – det er vel 30 år siden, hold nu op!

Alvins favorit udklædning er absolut zombie – tjek hans zombiekostume ud lige her

Derfor tænkte jeg på i går aftes, da jeg kom sent hjem fra Valdemar, hvor Alvin og jeg havde hængt ud med hans forældre, at jeg lige måtte høre i “min” mødregruppe på Facebook hvad andre gjorde. Altså; har folk overhovedet småpenge længere, hvad har de med at rasle i osv. Den slags uskyldige spørgsmål – tænkte jeg! Indtil jeg fik andet at vide – Wow, bare wow.

rasle til fastelavn

Hvad blev der af at rasle til fastelavn?

Det er åbenbart ikke normalt at gøre længere? Bortset fra at vi er en dag for tidligt på den, så kan jeg forstå at der er rigtig mange der ikke gør sig i den slags – og som heller ikke kunne huske at have modtaget eller raslet for penge selv.

Jeg fik mange svar der lød som disse:

“Hvis mine børn gik efter penge fik de ikke lov til at gå”

“NEJ! Og de kommer ALDRIG til det”

“Mine får ikke lov, jeg synes det er tiggeri.”

okaaaaaaaaaay….! Jeg havde ventet at få svar om hvilken bøtte der var bedst, hvad andre havde af erfaringer mht at gå i gruppe eller alene og andet som dét. Ikke at mit barn blev sidestillet med en kriminel, og var ude at tigge sig til ting han ingen ret havde til. Shiat, siger jeg bare!

Der var dog også svar der mere var i samme fredelige afdeling som jeg selv, nemlig disse:

I vores lille by rasler stort set alle børn. De fleste steder får de slik, og jeg synes nu det er ret hyggeligt… har selv købt små Haribo poser og vekslet lidt småpenge.

Gud hva er det dog der sker 🙈 NEJ får de aldrig lov til. 😂Rolig nu altså. Det er FASTELAVN. Ikke en forbrydelse. I har alle sikkert selv været ude som barn. Og i elskede det sikkert ligeså meget som jeg og alle de 25 børn på den vej jeg boede på. Nå. Men min datter skal ud og TIGGE. Og det er slet ikke slik eller pengene hun går efter. Men hun glæder sig til at klæde sig ud og banke på døre for at synge for dem.

Vi er jo heldigvis alle forskellige, og der skal være plads til forskellige meninger og holdninger. Men hvornår er vi blevet så bange for at lade vores egne børn gøre det, vi selv gjorde som børn? Jeg var ude med min lillebror og svinge raslebøssen, og vi turede den rundt i alle tre højhuse i samtlige 14 etager – puha, det var mange døre.

Vi mødte gamle sure mænd der smækkede døren i for næsen af os (og sådan én mødte Alvin og Valdemar også i dag – men jeg tænker at de lærer en hel masse af det; nemlig at alle mennesker ikke synes man er lige skøn, samt at håndtere dén slags situationer – og den håndterede Alvin og Valdemar super fint; de gik nemlig bare videre og trak på skuldrene. Uden at mor blandede sig, for mor stod så langt væk at hun ikke kunne høre hvad der skete.

rasle til fastelavn

rasle til fastelavn

rasle til fastelavn

At Alvin og Valdemar ikke var nær så udholdende som vi var, er en helt anden snak – da vi havde været ude at rasle til fastelavn i halvanden time, så gad de ikke mere. De vurderede resultatet af dagens fangst, og synes at 22 kroner og en halv fyldt frysepose var en fremragende løn. Så vi hoppede i Fiat´en og susede hjemad. Her fik de serveret fastelavnsboller fra i går, og stenede TV side om side i Alvins seng. Og nød dagens oplevelser og indtryk.

Husk at hvis du vil følge med på Facebook kan du gøre det lige her og ligeledes IG lige her.

8 kommentarer

 • Mette

  Selvfølgelig må man rasle, synes så bare børnene skal lære traditionen ordentlig. Man skal altså synge, når man ringer på og ikke bare en linie, men jeg er måske lidt gammel og sur😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Slinkypiinky

   Jeg er meget enig! De skal både være klædt ud OG synge!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg fik aldrig lov som barn – min mor mente nemlig, at det var tiggeri. Men mine to søstre på 10 og 12 idag må gerne 🤷🏻‍♀️.. jeg er selv 28.. anyways – personligt kan jeg ikke se det sjove i at gå til dør – hverken fastelavn eller halloween, så jeg tænker ikke, at det er nogen vi aktivt vil søge herhjemme, når han bliver stor nok.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Slinkypiinky

   Nå okay, ja det er der åbenbart flere der har oplevet – det er mig en gåde, at det kan opfattes sådan….

   Alvin elsker det, og jeg forstår sagtens hvorfor, det er jo spændende og hyggeligt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tilde

  Altså… Og de samme mødre lader deres børn “tigge” slik til Halloween?!?! For mig er det er dejlig sød tradition – og som du siger, kan man jo bare venligt sige nej. For mig bliver det først tiggeri, når børnene bliver teenager og ikke er klædt ud.
  Tilgengæld har jeg oplevet det modsatte til Halloween, hvor jeg næste fik skæld ud af mødre for ikke at have slik….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Slinkypiinky

   Jeg har en idé om, at de børn heller ikke må rasle halloween slik…

   Jeg synes også at det er en skøn og hyggelig tradition:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg raslede flere år i træk. Og vi fik altid penge, sjældent slik, og en pæn del af dem. Ind i mellem var vi også ude mandag efter skole. Det gjorde ‘man’ jo ‘bare’ den gang….?
  Ved ikke om min dreng får lov, det tænker jeg da, men det er ikke på banen nu – han er knap 3 og vi bor midt på Nørrebro.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Slinkypiinky

   Ammen herre du milde – hvad sker der dog? Lad dog ungerne.
   Vi fik også altid penge, aldrig slik, aldrig.
   Jeg synes bestemt du skal sende ham afsted ud på Nørrebronx da, ha ha!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sidste øjebliks Fastelavnsboller