Når barnet tvangsindlægges til morens genbrugs ( billige ) adventsgaver

Ønsketræet 2018 – sådan kom vi fra start i år!

Kære Frederikssund,

i år har I gjort det endnu bedre end de to forrige år!

Ønsketræet blev tændt forrige fredag, og da jeg trak cyklen hjem fra julefrokost lørdag nat hang der ét ønske tilbage på træet! Det er fandeme godt klaret! Så vil du være med til at give en gave til anbragt barn, så læs med her.

Ønsketræet

I år har vi endda næsten 30 ønsker mere på træet end vi plejer – 103 ønsker fra børn der har brug for hjælp i julen, har vi formidlet til jer ved hjælp af ønsketræet.

Ønskerne kommer igen i år fra udsatte børn, blandt andet børn der er anbragt på døgn institutioner. Når man er anbragt er der et fast budget man modtager gaver for. Er man under 14 år er beløbet 227kr – når man ér fyldt 14 stiger dette beløb til 338kr. I konfirmationsgave og ved svendeprøve er beløbet 561kr.

Det lader vi lige stå lidt, og tænker på hvad vores egne børn modtager.

Ønsketræet

Beløbet er jo ikke alt – det skal jeg være den første til at være fortaler for, jeg som primært køber gaverne brugt – men når man er anbragt, og i forvejen døjer med mange svære og turbulente omstændigheder i sit børneliv….så har en julegave bare en ekstra værdi. Og måske særligt hvis julegaven ikke afspejler det man ser alle steder i vores (forbrugs) samfund.

Hvorfor en ekstra gave til anbragt barn?

Det er der flere årsager til!

Jeg var ikke selv et anbragt barn, men et udsat barn med en far der var narkoman og en mor der ikke magtede at tage sig af os. Der var aldrig penge nok og det var svært! Følelsen af at stå udenfor, og aldrig helt være med er den følelse jeg husker tydeligst fra min egen barndom. Det betød bare så meget – måske var det bare i mit eget hovede, men det var der.

Det endte (selvfølgelig?) med, at jeg selv har arbejdet med denne type børn meget af mit voksenliv. Jeg har været på arbejde i julen, nogen gange sammen med et enkelt barn, der af forskellige årsager ikke kunne holde julen sammen med sin familie.

Ønsketræet
Ønsketræet

Men jeg kan ikke gøre det alene – heller ikke uden ønsketræet

– og her kommer I ind i billedet!

Ønsketræet

(Næsten) alle ønsker er plukket af ønsketræet. Nu skal de indkøbes, indpakkes og indleveres. Det er gået så fint de forrige år – men der er altid en håndfuld ønsker der forputter sig eller bliver væk. Og dér er der brug for backup fra jer. Min far er den første backup jeg har klar, og det er jo heldigvis lykkedes hvert år.

Men ikke uden lidt stress og sved på panden hver gang!

Så har du lyst til at stå klar og yde en skilling i tilfælde af at der bliver brug for det, så skriv det meget gerne i kommentarfeltet herunder eller på min Facebook side

Jeg håber at vi når ligeså fint i mål, som vi er gjort de to forrige år. Det glæder mig sådan at kunne give en Gave til anbragt barn.

Borgmesteren bad mig holde en lille tale og fortælle om projektet – han forærede mig også en buket blomster, og har også købt en gave, sådan!

Ønsketræet

En særlig tak til Anne og David, der hvert år hjælper med at få projektet op at stå og få leveret gaverne.

Ønsketræet

Vi er sgu et godt makkerpar!

16 kommentarer

 • Mie krogh

  Jeg vil gerne hjælpe hvis der mangler 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vibeke Koefoed Sørensen

  Jeg vil også gerne hjælpe hvis der mangler

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Jeg er også gerne backup❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Skovlund Neerup

  Jeg melder mig også som backup. Så fint initiativ👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christa Berthelsen

  Jeg var heller ikke hurtig nok – men vil rigtig gerne bidrage 😊🎅

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Slinkypiinky

   Nej man skal være hurtig, og hvor er det dejligt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Berit Hendriksen

  Jeg er også gerne back up hvis det bliver nødvendigt😊.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne Lund

  Jeg nåede ikke at få et gaveønske, så jeg er klar, hvis du får brug for backup. Så fint initiativ!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Slinkypiinky

   Nej det gik stærkt i år – hvor er det skønt altså!

   Dejligt emd din backup, det er noteret:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gerd Gadegaard

  Jeg vil gerne være backup. Tak for din omsorg for børnene.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Slinkypiinky

   Ih hvor skønt Gerd!
   Lad os håbe at der ikke bliver brug for det:)
   Og tak for din hjælp, såfremt det er nødvendigt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når barnet tvangsindlægges til morens genbrugs ( billige ) adventsgaver