Bør du forsikre din kat?

De her serier SKAL du se (og hvorfor). Hint: Gossip Girl er ikke på listen!

Jeg er vild med TV serier. Nogle gange er det bare virkelig svært at finde nogen man gider at se til ende.

At starte på dem er No problem, men hold nu kæft manner, det er ikke mange af dem jeg gider at se til ende

TV serier

Men jeg har dog klaret at se andet end The Walking Dead færdigt. En liste får du her – og et par ord om hvorfor du bør se dem!

 • The Walking Dead – den bedste serie af alle!!! Fortællingen om hvordan verden ser ud, efter en zombie apokalypse rammer, er så velspillet og godt fortalt, uanset om man er til savlende zombier eller ej. Mange synes at det lyder plat og fjollet, når de hører at temaet omhandler zombier – men giv den lige en chance. Jeg lover dig, at du vil blive forblændet af dramaet der udspiler sig, når mennesket er trængt op i en krog, og der ingen civilisation er tilbage. Negan, den mest uhyggelige skurkerolle på tv ever, gør i øvrigt hele serien værd at se alene. Han har vundet flere priser af samme årsag, fuldstændig velfortjent!
 • Sons of anarcy – en serie der udspiller sig omkring en motorcykelbande (hedder det egentlig dét?). Den unge Jax er en rodløs rocker, der prøver at finde sine ben at stå på i en verden af kriminalitet, stoffer og alt for mange damer. Han er ramt af barndomstraumer, og især tabet af hans far gør livet svært at leve indimellem. En virkelig fed serie med masser af action og spændende historier om rockernes vilde liv. En sjov detalje er, at det er Peg, Al Bundys kone, der spiller Jax’ mor – og det gør hun særdeles godt!
 • Game of thrones – det behøver vel ingen forklaring? Absolut en af de bedste serie der er lavet. Fantastisk historie, velspillet og med masser af eventyr. GOT har en håndfuld grumme fyre med – især er Ramsay Bolton en vederstyggelig type, som man bliver ligge forarget og skræmt af. Fy for pyffer han er en grim Karl! Nicolai Coster Waldau har tjent 48,8 millioner kroner på at lave sæson syv. Av min arm, det er mange penge…
 • Stranger Things – en serie der tager afsæt i det paranormale univers. Vi følger en lille flok af venner, som oplever vilde ting da deres kammerat forsvinder. Han er væk, men alligevel kan de høre ham igennem væggen. En forældreløs pige, Elleven, dukker op, og langsomt bliver det hele mere og mere mystisk. Noget af det jeg rigtig godt kan lide ved serien er stemningen. Det er virkelig sådan en 70’er groove feeling man får, når man ser den. De sympatiske børn gør det bare så godt, og Winona Ryder er også alletiders som moren.
 • The affair – ja, jeg kan godt se andet end gys og overnaturlige ting. The affair er en lille fin størrelse, som jeg liiiige skulle overbevises om var det værd. Men det ér den altså! Cole (Pacey fra Dawsons Creek, hvis I kan huske den?) og Alison har mistet deres fem-årige søn der er druknet. De kæmper for at komme igennem hverdagen, og Alison indleder en affære med Noah… Jeg startede på den lige inden skilsmissen, og den rev mit hjerte lidt over nogle gange, da det voldsomme følelsesdrama kom lidt tæt på. Det som serien kan, er at den ikke bliver utroværdig, den er meget naturlig og rå i sit udtryk – den slags kan jeg godt lide. Serien fortælles hver gang fra én eller flere af hovedpersonernes vinkel, og på den måde kan man se hvordan de forskellige involverede oplever den samme episode – det kan man faktisk godt lære noget af…
 • The handmaids tail uhyggeligt plot, og vel egentlig også en slags apokalyps? Verden som vi kender den, er pludselig vendt på hovedet, og det er kun de udvalgte få der har privilegier og friheder. Kvinder tages til fange, og bliver såkaldte handmaids. De holdes som tjenerinder, og voldtages i sengen, imens konen holder deres hænder – og herefter tages børnene fra dem, og vokser op som parrets barn. De skulle bare ikke have taget June, eller Offred som hun nu kaldes. For hun finder sig ikke i pis! En revolution startes, og vi holder alle vejret i spænding indtil den nye sæson kommer…!
 • Broadchurch – en afdæmpet serie om en dreng der findes myrdet. Opklaringen på at finde den skyldige, og ikke mindst motivet er spændende helt til enden. Fin lille serie!

De TV serier der ikke fangede mig:

Der er flere TV serier jeg er startet på, men ikke rigtig kommet ordentligt i gang med, fx:

 • Orange is the new Black – den er da sjov. Og skæg. Og bare lidt for fjollet. Jeg har det bare lidt stramt med fjollede TV serier. Får fx TICS af Friends; det er jo så irriterende dumt det hele? Har det nok lidt ligesådan med OITNB…
 • Vikings – den vil jeg bare såååååå gerne kunne lide. Vikinger, nordisk mytologi, flot vold og fortællinger – men jeg bliver ved med at falde i søvn, og synes at den ikke rigtig fungerer. Må lige give den et sidste forsøg, den skulle jo være fantastisk.
 • Fear the Walking Dead – jeg er jo kæmpe (som i KÆMPE!) fan af TWD. Men altså; at lave en spin off serie samtidigt med at den originale serie kører, det forstår jeg bare ikke? Den er da helt udemærket, men alligevel….? For mange referencer til Twd, uden alligevel at komme med noget ordentligt. Ej, det duer ikke…

TV serier

Fantastiske Jeffrey Dean Morgan som Negan. Han har medvirket i flere TV serier, de andre har jeg stadig til gode.

Husk at du kan følge med på Facebook lige her.

2 kommentarer

 • Næste du skal se: Sharp Objects på HBO!
  Du kan nok nikke genkendende til moderens handlinger, ligesom jeg kan…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • slinkypiinky

   Åh den er straks føjet til listen, tak for tip

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bør du forsikre din kat?