Hunkøn vest - smuk, også i sneen

Hvor miljørigtig er dit stofnet?

Vi tænker vel egentlig på miljøet de fleste af os, gør vi ikke? Slukker lyset efter os når vi forlader et rum, forsøger at formindske madspildet og mange har også skiftet de pastelfarvede karklude ud med strikkede eller hæklede udgaver.

Det har været diskuteret ivrigt om plastikposer skal forbydes?

miljørigtigt stofnet?Det synes jeg at de skal. Eller ok, forbud er måske lige offensivt nok – men helt ærligt, plastik er et kæmpe miljøproblem, og især poserne og emballage hober sig op, blandt andet i verdenshavene.

Hjemme hos os – i vores nu to boliger – har vi næsten ingen plastikposer. Vi har helt aktivt valgt dem fra, og bruger stofnet til ALT.

Shopping og indkøb

Når jeg skal handle lokalt i centeret har jeg også altid et net med – også når det er tøj jeg skal købe. I Hunkemöller beder jeg dem også altid om at springe silkepapir over, putter tøjet i den samme pose fra butik til butik. Derudover vælger jeg altid fx grøntsager med den mindste emballage – hvorfor i alverden er det dog også nødvendigt at pakke én squash ind i både en bakke OG plastik? Det er jo helt overdrevet….

Vi bruger især Tims stofnet han har fra sit arbejde, de er kedelige navyblå, og der er printet Santax henover (som er hans firmas navn). De er meget lidt dekorative, men de er praktiske. De er med når vi handler, når Alvin skal have legetøj med i børnehaven mandag og fredag på legetøjsdage, til overnatninger ude for både Alvin og os og så har jeg syet en del også. For eksempel dem du ser på billederne…Disse bruger vi når vi tager på biblioteket. Vi låner hver måned to poser med bøger, og vi låner kun det der kan være i poserne. Og så står de opbevaret på Alvins værelse i poserne. Jeg har selv broderet Rafael der er på det ene net, jeg lavede også et broderi engang til Sylvester – og faktisk også en mulepose til min far.  

miljørigtigt stofnet?

miljørigtigt stofnet?

Men altså – véd du godt, at et stofnet skal bruges 130 gange før det er et miljørigtigt stofnet? Du kan læse hvorfor i linket, som jeg har indsat i starten af indlægget. Papirposer er ej heller et bedre et alternativ end plastikposer, da de kræver så meget vand og ilt at fremstille….

Derfor må vi altså alle hanke op i stofnettene, så vi kan mindske bruget af helt unødvendig plastik – det er så vigtigt jo!

Husk at du kan finde mig på Facebook lige her.

4 kommentarer

 • Tankevækkende at stofnettet skal bruges så mange gange før det er miljøvenligt. Men det gør jo bare motivationen for at få dem brugt endnu størrer, istedet for at bruge plastikposer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • slinkypiinky

   Ja, det er altså alligevel RET mange gange det skal igennem et par hænder, før det er “korrekt”….

   Men ja, jeg ejer nærmest ikke en plastpose, og gør alt for at minimere min brug af plast og emballlage…vi må bare tænke kreativt;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tror jeg må igang med at sy stofnet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hunkøn vest - smuk, også i sneen