DIY kanin frugtpose

DIY frugtpose

Jeg lavede i går et indlæg om kanin frugtposer, og hold nu op, det var noget I gerne ville vide mere om. Det væltede ind med kommentarer, både her på bloggen, men også på Facebook – tusind tak for jeres overvældende interesse!

Mange af jer ville gerne have en DIY på hvordan jeg laver de søde poser, og det har jeg selvfølgelig lavet til jer – altså en Diy frugtpose.

Diy frugtposeDiy frugtpose

Materialer:

  • To stykker stof, rester er velegnet til dette formål. Gerne i kontrast farve, da effekten med kaninører så bliver tydeligst.
  • Et stykke bånd til pynt (rigtig meget af mit bånd er købt på eBay – lige her får du fx 17 (!) ruller til 40 kr.
  • Almindelige syredskaber; stofsakd, sytråd, målebånd og nåle – evt en stoftusch (jeg har en speciel én til formålet der forsvinder i vask, købt i Stof og Stil til en tyver – jeg har dog læst mig til, at en helt almindelig vandbaseret børnetusch kan det samme;-)

Læg stoffet til fold, jeg klipper altid to stykker af gangen. Find ud af hvor stor din pose skal være, jeg har mange, så tænkte at jeg ville sy en der var lidt bredere i bunden, og kan rumme de lidt støre bokse Alvin har med til frugt i børnehaven – deraf den lidt buttede facon den få sidst i indlægget. Men man kan gøre helt som man vil.Mine mål var ca 14*2 cm i bunden, 12 cm i højden og øret også ca 12 cm.

Jeg tegnede kanten rundt, men kom selvfølgelig til at slette billedet. Men I kan nok se det herunder alligevel:

Diy frugtposeDiy frugtpose

Du har nu to stykker foer (mit foer er det stribede – det var en rest, derfor er striberne ikke ens), klip to matchende stykker i dit yderstof. Beslut derefter om du vil have et lille bånd til pynt i siden, jeg valgte neongul med en lille stjerne.

Nål derefter ét stk foer sammen med ét stk yderstof, og sy fra den ene kant til den anden i toppen – altså som du ser to billeder herunder. Dvs at du syer det lille stykke på hver side af øret samt øret ud i én syning. Så sætter du dit lille bånd fast som vist, og zig zagger lige henover enden, så det ikke trævler efter et par vaske (der har jeg været – det er så ærgeligt…!).

Diy frugtposeDiy frugtpose

Husk hakkerne

Nu har du gjort det – så skal du huske at klippe hakker, da øret ellers vil krølle når du vender det. Klip spidsen af, som jeg har markeret, og klip små hakker (pas på du ikke klipper i syningen) der hvor øret buer. Jeg har vist det med de små sakse.  Sy det andet “sæt” stof sammen, og du har nu to stykker sammensyede ører med “krop”.
Diy frugtpose

Så skal du sy de to poser sammen. Læg dem ret mod ret, og sy hele vejen rundt, undtagen i bunden af foret. Dvs at du starter på langsiden, og fortsætter til du er kommet til den anden side. Pas på at du ikke syer ørerne fast i posen!

Diy frugtposeDiy frugtpose

Nu ser din kanin sådan ud, hvis du løfter den op – ikke?

Diy frugtpose

Så vender du vrangen (eller det vil jo egentlig sige retten) ud på den, og derefter skal du vende ørerne ud af “kroppen”.
Diy frugtpose

Resultatet bliver helt klart bedst, hvis du lige stryger/presser ørerne.

Diy frugtpose

Så skal bunden syes sammen. Du laver en lille fold, så den rå kant ikke ses , og syer bare en stikning hen over hele bunden. Mange laver et lille hul og vender ud af, når de laver poser der vendes. det synes jeg slet ikke kan betale sig; for det første er der jo ingen der kigger ned i den og for det andet er det spild af tid (hvis du spørger mig altså), at sidde og mase med at vende det ud af et lille hul…

Så ser din pose sådan ud:

Diy frugtpose

Så er den søreme kaninører til frugten!

Diy frugtposeDiy frugtpose

Derefter kan du jo passende sy en stak, så har du både til at skifte med, samt til at pakke de små gaver ind med.

Diy frugtpose

Jeg håber at du kunne bruge min DIY frugtpose vejledning:)

Husk at du kan følge mig på Facebook lige her!

8 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY kanin frugtpose