Verdens smukkeste mavetaske!

Ønsketræ igen i år

Sidste år fik jeg en idé. En idé jeg havde set andre steder; i storcentre, hos bloggere og på Instagram. En idé om at give noget videre til dem der ikke har så meget.

Ønsketræ i Frederikssund Nemlig anbragte børn.

Sådan et barn kunne jeg nemt selv have været. Utrolig nok blev jeg det ikke. Følelsen af at være marginaliseret da jeg var barn var den allerværste tilstand jeg kunne være i. Jeg troede altid at hele verden kunne se, hvor anderledes og ressourcesvag vores familie var. Også når jeg kom i skole efter jul, og ikke havde gaver der matchede de andres. Måske især dér.

Efterfølgende har jeg som voksen og uddannet pædagog, kun beskæftiget mig med børn, unge og voksne der er udfordret. På den ene eller den anden måde. Og det koster ofte på de fronter, som alle vi andre anser som værende helt naturlige – koster at holde jul på flere måder end den økonomiske.

Jeg har også set og arbejdet med disse børn på første hånd. Været på arbejde juleaftener, hvor der var børn der ikke kunne komme hjem til deres familier – af den ene eller den anden årsag. Været mentor for forældre der sønderknuste måtte sande, at de ikke kunne tilbyde deres børn det de gerne ville – og vidste at det kunne være svært for dem. Børnene.

Hvad kan man så gøre?

Sidste år stablede jeg sammen med Anne og David en idé på benene; nemlig Ønsketræet. Det blev en kæmpe succes, og vi afleverede gaver til børn på to døgn institutioner.

Jeg havde først spurgt Sillebroen, centeret i Frederikssund, om de ville være med til at få det til at lykkes – jeg tænkte at det var dejlig nemt ift at slippe for lamineringen osv – jeg skal jo have det til at gå op med mit eget liv også. De takkede dog nej, og jeg rettede så henvendelse til David og Anne – og det har jeg ikke fortrudt! David og Anne har været så søde og hjælpsomme i hele forløbet, og de endte også med at købe en gave fra træet selv.

Borgerne i Frederikssund tog rigtig godt imod træet, og alle ønsker blev opfyldt. Der var endda flere der skrev på både Instagram og Facebook, at de gerne ville donere en gave – da alle ønsker var væk. Der skete endda det, at da et ønske var blevet overset, samlede en flok damer sig, og sørgede for at den dreng fik ?Sit livs bedste julegave!? – dét er sgu da noget at være stolt af, hva?!

Vi gør det derfor selvfølgelig igen i år! Jeg vil dog opfordre til, at man ikke stiller sig til dommer overfor børnenes ønsker.

Der var en håndfuld ønsker fra de større drenge, som primært var gavekort til gamestop. Der er tilsvarende ønsker igen i år. Nogen kommenterede på facebook, at de synes dette var lidt kedelige ønsker, og andre kommentarer som jeg ærligt alt synes var lidt fordømmende.

Husk på, at disse børn ikke har erfaring, mulighed og måske ej heller fantasi til at forestille sig hvad man kan ønske sig – de er ikke vokset op med overflod og generøsitet. Så når de ønsker sig et gavekort til fx gamestop eller power, så prøv at forestil dig den stolthed og lykke det må være for sådan et barn, at kunne gå ind i en butik og SELV vælge hvad det måtte ønske sig..!

Jeg glæder mig rigtig meget til vi tænder juletræet i Frederikssund kl 17 i morgen fredag den 24 november – og jeg vil selvfølgelig give jer løbende statusser herinde!

Må julen velsigne os alle<3

Ønsketræ i frederiksssund

PS det her er så langt jeg er nået….men jeg når det!! Det véd jeg jo!

 

9 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens smukkeste mavetaske!