10 råd til mit kære drengebarn - husk kongekrone

Pilea problemer!

Jeg har efterhånden mange planter, og især kaktusser og pileaer står der i alle vindueskarme og på hylderne herhjemme. Har du mon også oplevet Pilea problemer?

Pilea problemerPilea problemer

Det er endda nået dertil, at Alvin siger til sine venner, Tim og Safak (katten)

Pas lige på mors blomster! Hun bliver VIRKELIG ked af det, hvis du ødelægger dem…! 

Og det er nok fordi han har efterveer herfra, den stakkels dreng!

Pileaer er virkelig nemme og taknemmelige. Eller, det plejer de at være. For pludselig ser de noget trætte og matte ud. Rigtig mange af bladene bliver gule, for så at visne. Der bliver dog ved med at skyde nye friske blade op i toppen, og således har jeg nu mange høje pileaer, hvor stammen er bar og de nærmest ligner små træer. Det er også ret sødt. Men altså…hvorfor sker det?!

Pilea problemer

Pilea problemer – eller hvad?

Den du ser herover, er faktisk den Alvin nær tog livet af i foråret. Den har forgrenet sig til tre planter i én. Jeg er spændt på hvordan den videre udvikler sig.

Samtidig med at de ser trætte ud, vrimler det pludselig med babyer i potterne – det er da lidt sjovt? At de afkræftes, men samtidig skyder helt vildt. Jeg synes ærlig talt det er vanskeligt at gennemskue, om de skal vandes meget eller lidt, og hvordan de helt præcist skal stå…

Pilea problemerPilea problemer

Jeg ved at de trives dårligt over radiatorer, så har flyttet dem væk derfra. Men det er bare ikke rigtig nok. De står også alle i lys, alle de pileaer jeg har flyttet væk fra lys, er blevet triste at se på. Så snart de kom retur til en solplet, livede de op.

Pilea problemer

Er der nogen der er mere plante kyndige end jeg derude mon? Jeg ved jo lidt om Pilea problemer, men man kan jo altid blive klogere….

3 kommentarer

 • […] Læs om mere Pilea pleje her. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor dårlig jeg end er i en have, så har jeg faktisk virkelig grønne fingre når det kommer til indendørsgevækster. Jeg tror faktisk at vi har er sted mellem tyve og tredive planter herhjemme i varierende størrelse, og hermed har vi faktisk enkelte træer stående… Jeg har dog ikke nogle af den type du nævner, selvom jeg godt ved, at de er meget moderne. Men jeg gætter på følgende: Det er en sukkulentart. De er ikke glade for sol (selvom det tror mange, og de sælges med besked på at de skal stå lyst). Prøv derfor følgende: Mindre lys OG mindre vand også. Jeg tror muligvis du overvander dem. Det tror jeg vil gøre underværker… If not, don’t kill me!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Uha skjulte talenter??
   Det var virkelig mange dem må du da lige vise frem.

   faktisk var jeg nødt til at undersøge det efter din kommentar og nej det er ikke en sukkulent (så meget vidste jeg dog) de er åbenbart i familie med nælder hvad siger du så??
   Jeg blev faktisk meget klogere så tak for det – jeg må vist skrive et indlæg mere ha ha….

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 råd til mit kære drengebarn - husk kongekrone