10 råd til mit kære drengebarn

De seneste dage er jeg stødt på flere blog indlæg og Facebook opdateringer, der er fra far til søn, mor til datter eller på kryds af køn. Måske det er en nytårs ting?

Nå, men så vil jeg da også være med…!

Det ér vigtigt at preppe sit barn til at møde verden, for den kan sgu være grum. Så her får I en lille liste over de ting, som jeg synes er vigtige.

1: Skid hul i drenge og pige farver. Du har altid elsket gul og pink, og det bliver du bare ved med. Smil overbærende, når nogen bliver forargede over at du har nattøj i pink nuancer, og spørg om din mor  skal sy et sæt mage til i deres størrelse?

2: Leg, lev og lær. Ligeså meget du vil, og i den rækkefølge du vil. Lektier skal man lave, men indimellem skal man også lade være. Og lægge sig på skolens fodboldbane med sin bedste kammerat i hånden, og spise nutella direkte fra glasset.

3: Bliv læge, cykelrytter eller klovn – din far og jeg er flintrende ligeglade, bare du er glad, og husker at købe fødselsdagsgave til din morfar og farmor.

4:  Du må godt sige nej, også til at lege med andre. Alle behøver ikke at være med i jeres leg hver gang. Og husk det, når de siger nej til dig.

5: Du mobber ikke nogen. Som i N-o-g-E-N-! Din mor bliver rasende. Vær et ordentligt menneske, og lad være med at pifte de smås cykler ovre i skolegården.

6: Glem udtryk som hår på brystet, tøsedreng og græder som en tøs. Det er bare for gammeldags og nedladende. Men rejs dig op når du falder, bid lige lidt af det værste i dig og se frem istedet for tilbage. Gør det stadig ondt, så tud. Og modtag trøst. Det er sgu da det eneste logiske.

7: Hør efter hvad de voksne siger. Det meste af tiden…i hvert fald ovre i skolen. Der er ikke noget så irriterende, som et barn der er opvokset med troen om at universet drejer om dét. Så stop med debat klubben, bare stop!

8: Kys! Kys dine venner, din familie og de mennesker du møder og kommer til at holde af. Der er ikke noget så vidunderligt, som et ærligt smask kys fra et lykkeligt barn.

9: Hop, løb, plask, spring og riv hul i dit tøj (bare helst ikke mors hjemmesyede). Skrammer og baktusser hører med, bare husk på det kanin-ar jeg har fra den gale kanin på mit skinneben. Det er gode historier i fremtiden;-)

10: Se film og læs bøger. Også selvom du ikke er gammel nok. Om magi og fantastiske universer; Harry Potter, Hobbitten, Momo og Tidsrøverne, Kaninbjerget, Den lille prins, Frændeløs, Erik menneskesøn og alle de andre. Og prøv at vær ligesom dem. Spred lidt magi.

Jeg elsker dig min dreng.

1 comment / Add your comment below

  1. Magi i hverdagen? Ja-tak! Huller i klunset? I særdeleshed i bukserne…. De kommer, hoooold nu op. Mindste Podes bukser har en levetid på gennemsnitligt tre dage, og jeg får pip. Pip!
    Bortset fra det er jeg vild med konceptet om at give gode råd; monstro det virker? Tør jeg?…

Skriv et svar