Der var engang i Budapest #1

Nu lakker vores lille miniferie mod enden. Vi sidder i sengen på hotellet og hører Vengaboys (må forefindes på enhver 90’er spilleliste med lidt pli og respekt for sig selv…), og har pakket kufferterne klar. Til kl H-A-L-V-S-Y-V siger jeg dig. Vi skal flyve i morgen formiddag kl ti.

Vi har ikke brugt så mange penge – i hvert fald ikke så mange som forventet. Budapest er billig, som i virkelig billig. 


Dvs at man for meget for sine surt optjente penge, en White russian koster i gennemsnit 35kr, så er niveauet ligesom lagt, ik…!

Her er også smukt, på lidt en Københavner facon. Blot tilsat et ordentligt skvæt lyskæder der hænger og dingler over fortovs cafeerne med billige drinks.

Vi har spist, spa’et den, gået byen tyndt og shoppet.


Alt er billigt her; mad, drinks, taxa, oplevelser og shopping. Jeg stod pludselig med en ny tyk vamset dynejakke fra Zara, som havde overbevist mig om at besparelsen på 20-30% og den eksotiske ferie udgjorde en jeg-kan-ikke-leve-uden-dig effekt. Ups.

Vi har ellers gjort en flittig og dygtig indsats for at få tegningerne til at ville og bamle, når vi har spist aftensmad. “One more please!” Er blevet sagt ikke så snart tjeneren vimsede forbi os.


Maden var også lækker, faktisk næsten skøn. I går spiste vi i en lille baggård, udsmykket med de fineste lys, og kække tjenere, der udemærket ville kunne have Hamlet op med enhver sandwich snittende Joe and the juice gut i kækhed.

Mad, vand på flaske og et hav af drinks blev den nette sum af 460kr. Det kunne vi næsten ikke være bekendt, så vi var klar til at smide drikkepenge. Indtil vi så at der allerede var lagt 10% oveni prisen – de klarer nemlig selv drikkepengene på den måde. Dejligt, så skal man ikke have mønter klar, eller dårlig samvittighed over mangel på samme.


Budapest kan virkelig anbefales! De fordele der umiddelbart springer mest i øjnene, er de billige priser og den utrolig hyggelige stemning – Budapest er faktisk nok den mest hyggelige storby jeg har besøgt.

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar