Sy en ninjago

Kirppu – sælg dine gamle sager eller gør et kup!

Indlægget er sponsoreret!

Lopperier er lige mig. Som jeg bliver ældre, handler det ikke kun om at spare penge, men også om det massive (over) forbrug vi mennesker har. Det hele tæller med i det samlede regnskab, og dér hvor jeg kan benytter jeg mig af genbrug – både for at spare nogle penge, men også for at tage noget ansvar ift vores miljø der skal stå model til meget.

Derfor var det også helt naturligt for mig at indgå i et samarbejde med Kirppu.. Konceptet hos Kirppu, er at du samler alle dine ting sammen, som du ikke længere bruger, kører dem til en Kirppu butik, sætter det op på en lejet stand med prismærker på og tager hjem. Salget klarer Kirppu, da butikken er indrettet som et supermarked, hvor der både er indkøbsvogne og kurve, som kunderne kan benytte når de shopper rundt i mekkaet af aflagte ting og sager, tøj og sko og spændende ting i alle afskygninger.

Butikschefen i Kirppu Hillerød fortalte mig en sjov lille historie om hvordan Kirppu var startet – Kirppu er finsk og betyder “Loppe”. Da finanskrisen startede, fandt nogle finner på at lave en lillle salgscentral, hvor man kunne bytte og købe hinandens aflagte ting. Det har så inspireret til at skabe et helt koncept bygget op over dette.

Kirppu gav mig en stand i fire uger, hvor jeg kunne få lov til at prøve konceptet af. Jeg har faktisk prøvet det en gang før, nemlig da Kirppu næsten var helt nyåbnet. Min favorit butik er klart den i Hillerød – de har et meget levende og service mindet personale, der altid er smilende og hilser velkommen. Vigtigt synes jeg, nu hvor der begynder at poppe loppesupermarkeder op alle vegne – to i min egen lille by også, indenfor ganske kort tid.

Problemet med dét bliver, at der er for meget skrammel i omløb – hvis du altså spørger mig. Her i min egen by kan jeg se at det der sælges mest bare er varer der slæbes frem og tilbage imellem henholdsvis de to forskellige butikker. Altså sælgere der får lidt “fast” stand. Og så bliver det hurtigt meget kedeligt at være kunde der!

Kirppu har så store butikker, at der altid er godt nyt at komme efter. Desuden er de nu ret etablerede, og har et godt fast gennemflow af kunder.

Jeg betragter mig selv som en garvet loppe/genbrugs haj, og har et het særligt prissystem jeg går efter. Der er et par ting jeg altid er på udkig efter, og det er:

  • Lækkert tøj til mig selv (skal helst være med mærke i, eller helt tydeligt i super god stand – og den slags er der masser af derude i loppeland!)
  • Stof til syprojekter
  • Ting til Alvin – mest legetøj eller overtøj i virkelig god stand. drengetøj i hans alder er som oftest slet ikke værd at se på, da det bliver så nusset og brugt. Det er i hvert fald min erfaring.
  • Ting til de genbrugs advents pakkekalendere jeg har med mine veninder; gode særligt lækre sager som jeg véd at de vil blive glade for.
  • Ting til Alvins pakkekalender

Jeg har selvfølgelig også nogle krav til priserne, og de er barske…! Jeg ser alt for ofte folk der tror at de kan hente halv pris hjem på deres brugte sager – og det er bare urealistisk. Vil du sælge dine fine sager til dén pris, så anbefaler jeg klart at du bruger DBA i stedet. Dér søger man mere efter specifikke ting, og er derfor mere indstillet på at betale en højere pris.

Kirppu er jo mere sådan lidt happy go lucky – hvad kan jeg mon finde af skatte i dag??!

Derfor giver jeg ikke mere end 50 kr for et stykke tøj, og det skal meget gerne være mindre. For jeg har ikke været på en lang jagt efter det, det ligger bare dér og ser fint ud – men har jeg brug for det? Dét er altid det jeg spørger mig selv om. Og svaret er nej, hvis det er for dyrt.

Derfor satte jeg alle mine priser lavt (synes jeg i hvert fald selv…) – intet kostede mere end 100 kr, med undtagelse af den Endless Light lysestage med 9 lys i, som jeg aldrig blev rigtig glad for – den satte jeg til 120 kr, og den var væk et par dage efter.

Det er også vigtigt at standen ser ordentlig og indbydende ud. Jeg bor ikke selv i Hillerød, og til trods for at jeg arbejder i byen, kom jeg kun forbi en gang i ugen for at rette på sagerne. Det var sjovt at følge med i hvad der solgte, og hvad der stod der alle fire uger….

Jeg satte den sidste uge et 50% skilt på standen, for hellere sælge det billigt end at slæbe det med hjem igen. Dét satte rigtig skub i tingene, og jeg kom af med rigtig meget.

Jeg kan kun anbefale et besøg og evt en stand i Kirppu – du sætter selv op, og de sørger for salget. Du kan endda låne alarmer i butikken, og få et par ting sat i glasskabe oppe ved kassen, som er særligt værdifulde eller skrøbelige. Det koster 200 kr for en uge og 15% af din omsætning – og resten bliver sat ind på din konto efterfølgende, skide smart da!

I næste uge vil jeg vise nogle af de bedste Kirppu køb frem som jeg har foretaget mig – så følg gerne med dér:)

 

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sy en ninjago