Udsnit fra Alvins hjemmesyede garderobe

Madpakke idéer for børn

På Instagram findes dette tag #madpakkerManGlæderSigTil . Her kan man finde god inspiration til sit barns madpakke, så den ikke kun består af tre flade med leverdreng og spegehørmer. Hvis det altså er dét man vil; spice madpakken lidt op. Det er det nemlig ikke alle der vil, fx synes min bedre halvdel, og dermed faren til Alvin, ikke at der er spor i vejen med klassiske kedelige madder…Her finder du mit bud på gode Madpakke idéer.

Madpakke idéer

 

Jeg har dog en lidt anden holdning til det. Jeg synes at madpakken skal være spændende og dejlig at lukke op, og med to små overraskelser i – hver dag.

Madpakke idéer der er hyggelige

Alvin har fået madpakke med siden han startede i vuggestue for tre år siden. Så Vi er ret vel inde i rutinen. Jeg hører ofte folk sige, at det er helt vildt træls at skulle smøre madpakke hver dag, og at det er så svært at finde på – jeg har det helt omvendt; jeg synes at det er SÅ hyggeligt at pusle den perfekte survival box sammen. Jeg bruger ofte noget af det vi har spist til aftensmad; fx cashewnødder fra en salat, edemamebønner, pasta skruer eller sugar snaps.

Få mere madpakke inspiration lige her

Et halvt pitabrød med lidt fyld, et par hapser feta ost, en halv pølse, pølsehorn eller et lille stykke pizza (både købe og hjemmelavet) kunne også sagtens havne i madpakken. Alvin elsker det – men som med så meget andet, elsker han det i intervaller. Så det er ikke altid at et pølsehorn vækker lige stor succes. Vi bruger i øvrigt opskriften fra Valdemars Ro – det er nogle vildt gode og meget mere spændende pølsehorn end de sædvanlige jævne nogle.

Jeg har tænkt over, hvorfor det mon er så vigtigt for mig – og som med alle andre af de mor-tanker jeg gør mig, kan jeg lynhurtigt spore dem hen i mod min egen barndom. Madpakkerne er et udtryk for omsorg; et lille stykke med kærlighed fra mig til Alvin. En kasse fuld af næring, men også lige et virtuelt kys i panden og sanseindtryk – ikke just ting der kendetegner min egen barndom. Man kan også sige at tiden er en helt anden nu, og at der nok blevet sendt knap så mange små buffetter med i børnehaven i midt firserne. Alligevel skulle der nok ikke så meget til dengang, for at have gjort indtryk på mig. Og det er nok dét jeg gerne vil; minde Alvin om hvor elsket og vigtig han er, også midt på dagen i infernalsk børnelarm.

Madpakke idéer

Indpakningen er også lidt vigtig…derfor købte jeg ny madkasse til ham, da han skulle starte i børnehave. En fin lyseblå LEGO én med matchende små bokse. Smart. Til frugt får han en snack med, som oftest to ting. Fx et stk frugt og et pølsehorn, frugt og en halv bolle med pålæg, en lille yoghurt og en müslibar (hurra for ingen sukker politik i børnehaven!), hjemmelavet smoothie – jeg er dog på jagt efter en lille drikkedunk på ca 3-40 centiliter, mon man kan få det?

Jeg har syet en røvfuld frugtposer til ham, en af de seneste er denne med superhelte minions. Den vakte begejstring.

Madpakke idéer

Herunder et lillebitte stykke kage, æble, pølse skåret ud, hindbær og rugbrød.

Madpakke idéer

Den nye madkasse er ret praktisk – han har tidligere haft denne fine ræv fra Tiger. Og før den en isbjørn i samme design. De går dog op i skruerne, og skal vaskes i hånden, så det er knap så smart. Men ret fin, og det tæller jo også lidt;)

Madpakke idéer

Hvordan er jeres madpakkevaner? Og har du nogen gode Madpakke idéer?

Husk at du altid kan følge med på Facebook lige her

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Udsnit fra Alvins hjemmesyede garderobe