Disney julepynt

DIY på hagesmæk

Jeg har nu syet en del hagesmække, og kan se at flere er kommet forbi min blog under søgning af selv samme. Så her følger altså en DIY på hagesmæk på dette forholdsvise nemme projekt.

DIY på hagesmækJeg beklager for aften billeder og uskarphed på nogle af dem – jeg øver mig fortsat på mandens spejlrefleks kamera!

DIY på hagesmæk – sådan gør du:

Først finder du stof til hagesmækken, der skal være en yderside og et vandtæt inderlag. Jeg har her brugt tisselagen (en rest der er syet sammen, da jeg ikke havde et stort nok stykke) til inderlag. Til ydersiden har jeg brugt kraftigt bomuld fra Stof og Stil, men alt kan bruges. Dog er det smartest at vælge bomuld, da det suger bedst – hvis man vælger voksdug eller lignende glider det bare af, og ned i skødet på baby.
Du kan også bruge voksdug til inderlag.

Se den fineste kanin frugtpose du selv kan sy lige her!

Klip de to lag ens. Jeg har tegnet af efter en hagesmæk jeg havde i forvejen – husk sømrum!

Nål hele vejen rundt, efterlad et hul nederst på hagesmækken. Jo tykkere yder- og inderlag er, jo større skal hullet være.?

DIY på hagesmæk

Sy de to lag sammen ret mod ret.

DIY på hagesmæk

Undlad at sy hullet forneden, da hagesmækken skal vendes her igennem om lidt.

DIY på hagesmæk

Meget dårligt billede, men håber at du kan se, at der skal klippes små hakker i det runde hjørne ved snipperne i halsen – altså i det stykke der vender ind mod halsen i hver side. Gør du ikke dette, vil det trække sig sammen og blive skævt, når du vender den.

DIY på hagesmæk

Nu vender du din hagesmæk igennem hullet, du ikke har syet sammen. Så ser den sådan her ud – som om den er fyldt med luft.

DIY på hagesmæk

Vend det lille hul, så det er pænt, og sæt nåle i. Nu syr du en stikning hele vejen rundt i kanten, dels for at lukke hullet, dels for at få hagesmækken flad og pæn.

DIY på hagesmæk

Sæt velcro på ved halsen – et stykke over snippen, og et sykke under snippen for at den lukker rigtigt.

DIY på hagesmæk
Nu skulle din hagesmæk gerne se sådan her ud! Klar til brug.  Jeg syr altid en lille snip i dem, det kan du gøre som du vil – jeg synes bare det er lækkert.?
DIY på hagesmæk

Så er der hagesmækker! (og jeg fik endda også lavet en DIY på hagesmæk her til bloggen – jeg er meget imponeret over mig selv!)

DIY på hagesmæk

En lille stak til en fra min mødregruppe. Lidt mere pyntede og pimpede, man kan jo gøre hvad som helst ved dem.

DIY på hagesmæk

Husk at give dem en klat sulfo og læg dem i blød, hvis der spises noget der farver meget – de er jo lidt mere sarte (men meget meget mere cool), da de er i bomuld. Jeg fugter dem straks efter måltidet, og smider dem ind i vaskemaskinen, så de ligger og venter på at den bliver sat igang, så jeg er sikker på at få dem i blød OG vasket hurtigt.

God fornøjelse! Skulle du finde på at bruge min DIY på hagesmæk, må du da meget gerne lægge en kommentar på billedet her.

Skriv en kommentar

 • Synes du ikke stofbleer er irriterende at bruge? Iiih hader når jeg har glemt en hagesmæk og må bruge en stofble, det er da mega bøvlet? Ellers er du mere tålmodig end mig;)Og ja de er dødnemme og ret fine!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak skal du have:)Det er et digital kamera, og han har prøvet at forklare mig det du også forklarer mig – måske det hjælper at det nu er på skift;-)Men mørket hjalp jo heller ikke på det, måske derfor det ene billede er blevet så grumset?Og tak igen for de pæne ord.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi har indtil videre bare brugt stofbleer, men måske jeg skulle prøve at sy nogle stykker 🙂 De er jo rigtig fine!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • De er altså virkelig fine! Hvis det er et digital kamera du tager billeder medmindre- så kan du vælge macro indstillingen (den lille blomst) når du vil tage billeder af noget tæt på. For det er næsten en skam nu hvor dine ting og andre billeder er så flotte.VHMargit fra Creative Tail

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disney julepynt